Alimentele tratate chimic în magazine și la piață. Află cum să le identifici!

Alimentele tratate chimic în magazine și la piață. Află cum să le identifici!

-
//
14.06.2017

Sănătatea este un lucru foarte important, aflat în strânsă legatară cu alimentația. De aceea, trebuie să fii atentă la produsele pe care le consumi și, în special, la cele pe care le achiziționezi la piețe sau din magazine.

Alimentele tratate chimic în magazine și la piață. Află cum să le identifici!

Cu toate că nu există nicio modalitate sau vreun răspuns cu privire la identificarea alimentelor organice de alimentele tratate cu chimicale, totuși, există câteva principii care te vor ajuta să faci diferența și să alegi produsul corect.

  1. Alimentele tratate chimic au un aspect mai plăcut, au forme mai pline și mai regulate, au un aspect mai strălucitor, culori mai uniforme și rar prezintă semne de degradare sau alte defecte.
  2. Achiziționează produse de la agricultori de încredere.
  3. Dacă ești adept al alimentelor preparate din carne, trebuie să verifici întotdeauna carnea pe care o cumperi, pentru a te asigura că acel animal nu a fost hrănit cu chimicale. Inspectează cu atenție aspectul organelor precum ficatul și rinichii. Dacă acestea prezintă nereguli, sfatul nostru este să nu mai cumperi de la acești fermieri.
  4. Ignoră ambalajele atractive, acestea „cosmetizează” produsul.
  5. Fii foarte vigilentă unde și cum îți faci cumpărăturile. Alimentele tratate chimic sunt mai ieftine, în timp ce alimentele naturale sunt mai costisitoare.
  6. De fiecare dată când în magazine dai peste produse sau legume organice în afara sezonului lor obișnuit, acestea sunt, de obicei, din import sau cultivate în pepiniere. La creșterea acestora s-au folosit bio-inovații care reprezintă, de fapt, agenți de înmulțire rapidă a bacteriilor și pesticidelor.

Ai grijă de sănătatea ta!

Sursa: Mamaplus.MD