Cum reușesc vedetele să își păstreze forma? Răspunsul este simplu! Antrenamente regulate și alimentație corectă. Fiecare își alege programul de fitness potrivit pentru ea. Despre cum slăbesc și fac sport vedetele, citiți în materialul de mai jos. 

8 programe de fitness efective de la vedete

Jennifer Aniston – yoga

Jen a avut întotdeauna o siluetă de invidiat. Pentru aceasta a apelat la sport și diete. După despărțirea de Bred Pitt în anul 2005, Aniston s-a refugiat în yoga, pentru     a-și recăpăta echilibrul sufletesc. I-a plăcut atât de mult, încât nu-și poate închipui nicio zi fără aceasta. Jen se antrenează de 6  ori pe săptămână: pe parcursul primei ore de antrenament face exerciții cardiovasculare pe elipsă, pe bicicletă (uneori Aniston înlocuiește trenajorul cu o plimbare pe bicicletă de-a lungul litoralului), apoi artista acordă două ore asanei și meditațiilor.  

Mentorul vedetei, Mandy Ingber, susține că succesul constă în acceptarea propriului corp ca unul ideal, chiar dacă nu este nici pe de parte așa.  Desigur că există mulți instructori yoga, dar faima lui Mandy se datorează combinației dintre   asana cu ashtanga yoga, cu întinderi dinamice.

8 programe de fitness efective de la vedete

Pink – cardiboxing

Cardiboxingul este un program elaborat de către antrenorul Jeanette Jenkins, care îi permite lui Pink să fie mereu suplă și să aibă mușchii reliefați. Antrenamentele sunt o combinație dintre artele marțiale, box și aerobică, care ajută la tonifierea corpului și la normalizarea cantității de grăsime. Jeanette Jenkins atenționează că nu trebuie să te antrenezi zilnic după schema lui: aceasta nu va grăbi procesul de slăbire, ci doar va extenua organismul.

În afară de aceasta, antrenorul recomandă combinarea cardiboxului cu o anumită dietă: este foarte importantă prezența acidului gras Omega-3 în alimentație, pentru a putea depune un astfel de efort. De aceea peștele de mare, nucile grecești și uleiurile vegetale trebuie să fie incluse zilnic în meniu.

8 programe de fitness efective de la vedete

Gwyneth Paltrow – Metoda Mat Workout

Pentru tonifiere și suplețe, feminina actriță a apelat la ajutorul unei antrenoare holywoodiene vestite – Tracy Anderson. Apropo, acum ele sunt prietene foarte bune!  

Gwyneth se antrenează după un program special – Metoda Mat Workout. Este o combinație dintre exercițiile de forță și cardio. După o oră de antrenament, ne convinge Anderson, corpul devine tonifiat, frumos și zvelt. Dar va trebui „să transpirați” de șase ori pe săptămână, însă rezultatul merită efortul! 

8 programe de fitness efective de la vedete

Heidi Klum – antrenament cardio cu elemente de forță

Datorită acestui antrenament, Heidi Klum a putut să iasă pe scenă în cadrul un fashion-show organizat de  Victoria’s Secret după doar două luni de la nașterea celui de-al patrulea copilul. Heidi s-a antrenat conform programului cunoscutului antrenor new-yorkez David Kirsch. Programul său include un curs de două săptămâni: 45 de minute de exerciții cardio, apoi exerciții de forță pentru zonele problematice. 

Kirsch combină exercițiile intensive cu o dietă specială, care include produse sărace în proteine, carbohidrați, și îndeamnă la renunțarea la grăsimi. În afară de aceasta, în timpul practicării programului, îi impune pe elevii lui să renunțe la copturi, fructe dulciuri și alcool.

8 programe de fitness efective de la vedete

Megan Fox – „Cinci factori”

Antrenorul vedetelor Harley Pasternak a elaborat un sistem unic de slăbire „Cinci factori”, care a fost îndrăgită de mai multe vedete hollywoodiene, inclusiv de către Megan Fox. În prezent, Megan are niște picioare frumoase, o talie subțire și niște coapse apetisante.

Tot ce trebuie să faceți e să respectați, în timpul antrenamentelor și a alimentației, regula celor „cinci factori”: să te antrenezi de 5 ori pe săptămână, acordând atenție în timpul antrenamentului uneia dintre cele 5 părți ale corpului (brațe, picioare, spate, abdomen și fese), să te alimentezi de 5 ori în zi, mâncând porții mici. În prepararea bucatelor dietetice trebuie să respectați regula celor 5 elemente – să gătești un anumit fel din nu mai mult de 5 ingrediente, incluzând 5 elemente importante pentru sănătate (proteine, grăsimi utile, carbohidrați grei, fibre și vitamine).

Limitările sunt foarte stricte: evitarea copturilor, dulciurilor, grăsimilor și a supraalimentării. Însă, o dată în săptămână, Harley permite să mănânci o porție nu prea mare de felul preferat (de exemplu, o felie de pizza sau o farfurie de paste).

8 programe de fitness efective de la vedete

Jennifer Lopez – dansuri sportive

Jennifer Lopez, la vârsta de 47 de ani, se poate lăuda cu corpul său, asemănător cu cel al unei doamne de 30 de ani: siluetă, talie subțire și fese apetisante. Vedeta se antrenează de patru ori pe săptămână, fiind ghidată de doi antrenori. Jennifer începe cu exerciții cardio și forte, iar apoi trece la exerciții de dans. Ultimele sunt pline de mișcare, fiind destinate fortificării mușchilor fesieri și ai coaselor: aplecări profunde, întinderea picioarelor.

Apropo, Lopez nu renunță la antrenamente nici în timpul turneelor. Are mereu coarda la ea și neapărat găsește un spațiu potrivit pentru a alerga.  

8 programe de fitness efective de la vedete

Sarah Jessica Parker – body-balet

Printre vedetele care preferă dansul se regăsește și Sarah Jessica Parker. Starul din serialul „Totul despre sex” a optat pentru un gen mai clasic și se antrenează  la scaun. Acest gen de dans te ajută să devii mai plastică, mai flexibilă și mai suplă. Spre deosebire de baletul clasic, în programul de antrenament intră elemente de stretching (întinderi), care se combină cu elemente de balet. 

Adevărul e că aceste antrenamente sunt migăloase. Actrița recunoaște că deja după primul antrenament  o dureau foarte tare mușchii. Dar rezultatul merită efortul!

Apropo, Sarah Jessica Parker a elaborat un curs video de body-balet New-York City Ballet: the complete workout.

8 programe de fitness efective de la vedete

Julia Roberts –pilates

Julia Robert este pasionată de pilates. Frumoasa de la Holywood preferă un complex de exerciții pentru talie. Cu agest gen de sport s-a ocupat și în timpul sarcinii, pe când celelalte genuri i-au fost interzise. Vedeta recunoaște că anume pilatesul, susținut de o alimentație corectă, ajută la restabilirea siluetei după naștere.

Actrița practică pilatesul până în prezent. L-a  îndrăgit pentru că exercițiile trebuie conștientizate, în aceasta constă și secretul antrenamentului.

8 programe de fitness efective de la vedete

Sursa