Mai multe studii spun că sărutul are nenumărate beneficii pentru organism (pe lângă faptul că ne apropie de celălalt și ne face să ne simțim bine). Vedeți cele opt beneficii ale sărutului de care nici nu știați că există.

8 beneficii ale sărutului de care nici nu știați că există

1. Sărutul este bun pentru dantură: sărutul crește producția de salivă ceea ce ajută la curățarea dinților noștri de bacterii

2. Sărutul ajută la întărirea sistemului imunitar: avem peste 700 de tipuri de bacteria în gură, dar nu sunt aceleași la fiecare om. Prin schimbul de salivă din timpul sărutului, veți face “cunoștință” cu alte tipuri de bacterii și asta nu este un lucru rău.

3. Sărutul ajută la scăderea anxietății: în timpul sărutului se eliberează oxitocina (hormonul dragostei), iar nivelul cortizolului – asociat cu stresul – scade.

4. Sărutul poate ajuta la diminuarea reacțiilor alergice: la persoanele alergice corpul reacționează, producând un anumit anticorp. Un studiu a arătat că, după sărut, nivelul acestui anticorp scade, astfel că simptomele și reacțiile alergice scad și ele.

8 beneficii ale sărutului de care nici nu știați că există

5. Sărutul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale: buzele noastre sunt formate din vase de sânge care se dilată în timpul sărutului. Astfel, sângele este direcționat către față, iar cererea pentru inimă scade – asta duce la scăderea tensiunii arteriale. Vă amintiți ce am spus de cortizol? Când nivelul cortizolului este mic, și tensiunea arterială este scăzută.

6. Sărutul poate ajuta la întârzierea apariției semnelor îmbătrânirii: fluxul crescut de sânge la nivelul feței poate stimula producția de colagen. Astfel sărutul este mai bun decât o cremă antiaging.

7. Sărutul arde calorii: sărutul pasional folosește toți mușchii feței (l-ați putea numi un antrenament pentru față) și poate arde 26 de calorii pe minut.

8. Sărutul crește apetitul sexual: hormonul responsabil pentru apetitul sexual, atât la femei, cât și la bărbați, este eliberat în salivă în timpul sărutului prelungit.

Sursa: glamour.ro