Sezonul rece aduce, din păcate, o multitudine de probleme de sănătate, în special răceli, gripe şi diferite infecții la nivelul gâtului. Înainte de a apela la pastile, îți oferim câteva remedii care să combată neplăcutele dureri de gât.

Gargara cu apă sărată 

Sarea acționează ca un antiseptic ajutând la fluidizarea secrețiilor, reduce inflamația şi oferă o ameliorare instantă. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduță şi fă gargară de cel puțin patru ori pe zi.

Mierea

Aceasta are proprietăți antibacteriene care ajută la procesul de refacere. În plus, contribuie la fluidizarea secrețiilor şi reduce inflamația. Adaugă 2 linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi bea de câteva ori pe zi.

O poți adăuga şi în ceaiul preferat. Ia o lingură de miere înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât şi pentru a avea un somn liniştit.

Lămâia

Ia o jumătate de lămâie, presară sare şi piper peste ea şi încearcă să o mănânci. O altă opțiune este aceea de a face gargară cu suc de lămâie diluat într-o cantitate egală de apă călduță. Poți face o limonadă călduță cu sucul de la jumătate de lămâie, o lingură de miere şi o ceaşcă de apă caldă.

Usturoiul

Printre cele 7 remedii naturale pentru durerile în gât se numără și usturoiul. Cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gâtului. Conține alicină care ajută la distrugerea bacteriilor care dau dureri în gât.

Scorțişoara

Amestecă puțină scorțişoară cu piper şi fierbe-le în două ceşti de apă pentru câteva minute. Strecoară lichidul şi adaugă o lingură de miere. Bea cât este fierbinte, o dată pe zi, timp de o săptămână. Mai poți amesteca 3-4 picături de ulei de scorțişoară cu o lingură de miere. Consumă acest amestec de două ori pe zi pentru a calma durerile şi inflamația.

Turmericul

Acesta are puternice proprietăți antiseptice. Adaugă o linguriță de pudră de turmeric într-un pahar de apă caldă. Amestecă bine şi bea dimineața, pe stomacul gol, o dată pe zi, timp de trei-patru zile.

Schinduful

Pentru gargară, adaugă două linguri de semințe de schinduf în şase ceşti de apă şi fierbe-le aproximativ jumătate de oră. După ce ajunge la temperatura camerei, filtrează lichidul şi bea-l de trei-patru ori pe zi. Schinduful dizolvă mucusul şi ajută la calmarea durerilor şi inflamației.