Despre cum se stimulează libidoul și cum se provoacă interesul sexual la un partener, s-au scris multe articole și recomandări. Dar ce ucide dorința și pasiunea? Iată 6 lucruri care trebuie luate în considerare, pentru a nu descuraja dorința celei de-a doua jumătăți.

6 asasini ai dorinței sexuale

Medicamente. Potrivit Societății Internaționale de Medicină Sexuală, multe medicamente pot reduce atât libidoul feminin, cât și pe cel masculin: de la medicamentele care reduc tensiunea arterială până la preparatele luate de atleți după antrenament. De asemenea, din grupul de medicamente care reduc dorința sexuală fac parte antidepresivele și alte medicamente care afectează starea de spirit.

Greutatea în exces. Kilogramele în plus afectează viața sexuală. Acestea pot reduce nivelul de testosteron circulant și, prin urmare, suprimă dorința sexuală. Dacă ești deranjat de problemele intime, calculează-ți greutatea încearcă să dai jos excesul.

Stresul parental. Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania, scăderea libidoului poate fi asociată cu stresul pe care îl au părinții atunci când educă copii. Este tipic mai ales pentru femei. Stresul constant despre bunăstarea copilului nu-ți oferă timp pentru relaxare și reduce libidoul. Încearcă să te gândești mai mult la lucruri bune, care-ți aduc plăcere și răsfață-te mai des. Dorința sexuală se va întoarce, cu siguranță.

Antrenamentele prea târzii. Lipsa de somn reduce producția de testosteron în organism, cauzează starea proastă și depresia. Toate acestea conduc la o scădere a libidoului. Dacă faci sport seara târziu, aproape înainte de culcare, îți va fi greu să adormi și jumătate de noapte te vei întoarce de pe o parte pe alta. Încearcă să te antrenezi dimineața sau după-amiază și imediat înainte de culcare evită să mănânci și să bei alcool. Astfel, somnul va fi odihnitor, iar dorința sexuală - puternică.

Lipsa vitaminei D. Numeroase studii demonstrează că depresia duce la scăderea dorinței sexuale. Iar depresia adesea este cauzată de o lipsă de vitamina D în organism. În plus, cercetătorii germani au descoperit că bărbații care obțin mai multă vitamină D, au un nivel mai ridicat de testosteron.

Probleme în relație. Dacă există neînțelegeri, conflicte sau scandaluri între tine și partenerul tău, acest lucru, cu siguranță, va afecta viața sexuală. Încercați să rezolvați conflictele, să vă spuneți reciproc nevoile sau pretențiile, să vorbiți liniștit și să încercați să înțelegeți părerea unul altuia. Dacă este dificil să ajungeți la un compromis pe cont propriu, apelați la un psiholog.

Traducere: Mamaplus.MD

Sursa: balti.pro