Odată cu creşterea temperaturilor, apare şi umiditatea, iar faptul că trecem printr-o perioadă în care purtarea măştii chirurgicale este absolut necesară, acest lucru este extrem de dificil pentru mulți dintre noi. Atunci când porți mască, cel mai probabil materialul ți se va părea destul de inconfortabil, îți va fi greu să respiri, vei transpira sau te vei confrunta cu iritații la nivelul pielii.

Pe lângă disconfortul în sine, purtatul măştii pe timpul verii vine la pachet cu diferite afecțiuni de sănătate precum dificultăți de respirație, iritații ale pielii sau chiar căldură în exces şi greu de suportat.

Iată câteva apecte care te vor ajuta să porți masca în siguranță şi într-o manieră confortabilă odată cu creşterea temperaturilor:

Optează pentru un material care lasă pielea să respire

Indiferent de modelul măştii pentru care optezi este esențial ca acesta să-ți permită să respiri corect în timp ce-l foloseşti. Dacă masca este prea strânsă de piele, poate restricționa respirația, iar astfel apare disconfortul atunci când temperaturile sunt crescute, iar umiditatea este prezentă şi ea. Totodată, asigură-te că masca acoperă nasul şi gura şi continuă să păstrezi distanța socială cât de mult posibil.

Previne iritațiile pielii

Purtarea măştii de protecție pe o perioadă mai lungă de timp poate cauza iritații ale pielii precum acnee sau erupții cutanate. În acest sens, optează pentru o mască din bumbac, deoarece aceasta nu irită pielea precum alte materiale şi nici nu pune presiune pe piele. Nu uita să speli frecvent masca pentru a scăpa de bacteriile care pot contribui la apariția iritațiilor şi acneei.

Foloseşte mai multe măşti

Este esențial ca întotdeauna să ai o mască în plus la tine, mai ales dacă petreci mult timp în locurile publice. Transpirația şi bacteriile acumulate pe timpul purtării pot reprezenta un pericol pentru piele. Înainte de a schimba masca, nu uita să te speli pe mâini.

Previne supraîncălzirea

Atunci când porți o mască peste nas şi gură este greu să respiri mai ales dacă suferi de astm, claustrofobie sau boala pulmonară obstructivă cronică. Aşadar, asigură-te că nu petreci foarte mult timp în soare şi hidratează-te intes.

Limitează nevoia de a purta mască

Potrivit experților, măştile trebuie purtate în spațiul public atunci când este dificil să păstrăm distanța fizică, precum atunci când mergem la cumpărături.