Unul dintre subiectele cele mai discutate în rândul tinerilor și nu numai a fost viața intimă în timp de coronavirus. Iată cele mai frecvente întrebări la care experții medicali au oferit răspunsuri.

Haideți să descoperim răspunsurile specialiștilor privind viața intimă în pandemie:

  1. Pot avea relații intime în timpul pandemiei?

Ei bine, aici avem de dezbătut. În cazul unei relații de lungă durată, în care partenerii trăiesc împreună, pandemia nu ar trebui să influențeze viața intimă a celor 2 parteneri. Într-o situație ideală, chiar dacă cei doi parteneri trăiesc în aceeași casă, ar trebui să mențină o distanță corespunzătoare unul față de celălalt, în cazul în care unul dintre parteneri prezintă simptome.

  1. Pot întreține relații intime cu un partener pe care abia l-am cunoscut?

Experții medicali nu ne-ar sfătui acest lucru. Un contact intim cu un nou partener duce la creșterea riscului de transmitere a virusului. Chiar dacă te simți perfect sănătos, nu uita ca poți fi asimptomatic și poți transmite virusul mai departe prin sărut.

  1. Am sărutat recent o persoană care prezintă simptome de coronavirus. Ce ar trebui să fac?

În acest caz, experții ne recomandă să ne autoizolăm la domiciliu timp de 14 zile și să anunțăm autoritățile. Este recomandat să ne monitorizăm și să urmăm îndeaproape sfaturile pe care ni le oferă cadrele medicale. În cazul în care tu ai dezvoltat primul simptome, ar fi recomandat să anunți persoana cu care te-ai sărutat, pentru ca și ea, la rândul ei, să ia măsurile necesare.

  1. Înainte de coronavirus, aveam un contact intim neprotejat cu partenerul. Ar trebui să începem acum?

Răspunsul depinde foarte mult de motivele pentru care aveați contactul intim neprotejat. Daca îți dorești să previi o sarcină, atunci metodele de protecție sunt în continuare necesare. Dacă speri însă să te protejeze de coronavirus, descoperă că este inutil. Contactul intim este imposibil fără a vă apropia de partener.

  1. Cum pot menține o relație în timp de pandemie?

Pandemia și izolarea au reușit să ducă creativitatea oamenilor la un alt nivel. În vremuri de nevoie și frică, dorința sexuală crește, iar sexualitatea este cea mai bună metodă de a scăpa de frică, spun terapeuții de cuplu.