Suntem ceea ce mâncăm, drept urmare, dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să avem grijă ce regim alimentar avem. Cu siguranță, ai auzit că există alimente benefice pentru piele, pentru sistemul reproductiv sau pentru sistemul imunitar. Uite că există și alimente care contribuie la stimularea activității cerebrale și care chiar ajută la prevenirea unor boli grave, precum Alzheimer.

Iată doar cinci dintre acestea:

Peștele gras

Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Manchester, există o strânsă legătură între vitamina D, care se găseşte la un nivel ridicat în peştii graşi precum somonul şi sardinele, şi procesarea mai rapidă a informațiilor. Vitamina D poți s-o mai iei şi de la soare, așa că, în zilele însorite, nu ezita să te bucuri de plimbările în aer liber.

Semințele de dovleac

Zincul este vital în funcționarea creierului, iar semințele de dovleac sunt pline de aşa ceva. Fie că le adaugi în pâine sau în salată ori le mânânci pe post de gustare, semințele de dovleac te vor ajuta să stimulezi activitatea cerebrală.  

Roșii

Diverse studii au arătat că lycopenul, un antioxidant care se găseşte în cantități considerabile în tomate, ar putea ajuta la contracararea radicalilor liberi responsabili de Alzheimer. 

Broccoli

Deși nu le e pe plac tuturor, broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume, care îți poate asigura aportul zilnic necesar de vitamina K, una care scade mortalitatea în rândul celulelor nervoase. Există şi nişte dovezi ştiințifice cum că vitamina K ar ajuta şi la prevenția apariției bolii Alzheimer.

Afinele

Încă un aliment benefic pentru creierul tău sunt afinele. Teste recent efectuate pe celule de şoareci în cadrul Universității Massachusetts au scos la iveală că extractul de afine stimulează un proces de autocurățare a creierului de toxine. Acest proces încetineşte îmbătrânirea şi este foarte util împotriva bolilor degenerative ale memoriei. Studiile arată că o dietă bogată în afine poate să îmbunătățească și procesul de învățare.

Așa că data viitoare, când mergi la cumpărături, nu uita să pui în coș și câteva dintre aceste produse. Bineînțeles că există și alte produse care te ajută să te concentrezi, te energizează și contribuie la o bună funcționalitate a creierului. Printre acestea se numără: ciocolata neagră, nucile, lactatele, ouăle, precum și cafeina și zahărul. cel mai important însă e să le consumi cu măsură.