Fiecare femeie merită să ducă o viață sexuală sănătoasă. Cu toate astea, deși beneficiem de tratamente și inovații, femeile sunt tot mai afectate și ”lovite” de problemele care țin de viața sexuală. Nu doar prezența anumitor boli ne poate afecta, ci și lipsa comunicării cu privire la realele probleme cu care ne confruntăm, subiectele tabu și lipsa încrederii în propria sexualitate.

Vorbește deschis despre problemele tale și opțiunile de tratament

Dacă te confrunți cu disconfort, dureri în timpul sexului sau sângerări, consultă un medic specialist. Probabil te confrunți cu fibroza, boală care afectează 70% dintre femei până în 50 de ani. Intervențiile minim-invazive pot fi de ajutor. Întreabă medicul care sunt tratamentele de care poți dispune și alege cea mai potrivită opțiune pentru tine. În cazul femeilor tinere, cauzele durerilor apărute în timpul sexului mai pot fi determinate de endometrioză. 1 din 10 femei suferă de această boală, iar de-a lungul timpului metodele de tratament au evoluat.

Conștientizează importanța screening-urilor pentru o viață sexuală sănătoasă

Cancerul de col uterin este unul dintre tipurile de cancer care pot fi prevenite și tratate din timp. Analizele anuale, screening-urile, toate sunt extrem de importante pentru o viață sexuală sănătoasă. Numărul deceselor anuale în rândul femeilor este în creștere, lucru care nu ar trebui să se mai întâmple cu toate tratamentele și testele pe care le avem la dispoziție.

Nu uita să te bucuri de corpul tău

Ceea ce experimentăm în momentele intime și cum ne simțim în timpul sexului pornește din mintea noastră. Trebuie să fii încrezătoare și să te bucuri de ceea ce ești și ceea ce transmiți. Plăcerile pornesc în primul rând de la creier, așadar implică-te cu totul în actul sexual.

Dorința de schimbare, pentru o viață sexuală sănătoasă

Dacă este ceva ce ți se pare nesănătos pentru tine și viața ta intimă, fă-te auzită. Orice acțiune poate avea un impact asupra mesajului pe care vrei să-l transmiți. Acesta poate fi amplificat și astfel poate apărea schimbarea dorită.