Vara este unul dintre anotimpurile cele mai periculoase pentru sănătatea noastră, și nu este vorba doar despre faptul că produsele alimentare de sezon sînt asociate cu riscul de intocsicație – pe caniculă produsele se alterează foarte rapid. Asta e ceea ce ar trebui să fie tratate cu cea mai mare prudență.

3 cele mai periculoase produse alimentare în timpul verii

Ciupercile

Vara este sezonul ciupercilor. Potrivit medicilor, toate ciupercile comestibile din pădure, fără excepție, trebuie lăsate timp de cîteva ore în apă și apoi fierte, iar bulionul neapărat se aruncă. Orice altă creativitate culinară - apoi. Pentru a îmbunătăți asimilarea, se recomandă mărunțirea  ciupercilor.

Legumele timpurii

Cumpărînd legumele timpurii, mulți au dubii: se crede că conțin o mulțime de nitrați. Cu toate acestea, această problemă poate fi rezolvată prin simple manipulări la bucătărie. 10-15 la suta din nitrați dispar la spălarea legumelor. Și mai mult – atunci cînd sînt tăiate, după aceasta legumele pot fi lăsate pentru un timp în apă rece. Prelucrarea termică elimină pînă la 80 la sută de nitrații din produs.

Maioneza

Amatorii acestui sos nu renunță la el nici în timpul verii. Cu toate acestea, în timpul sezonului cald este deosebit de important să ținem minte regula: incorporați maioneza în salată imediat înainte de a o pune pe masă, și, în niciun caz, nu le păstrați, nici chiar în frigider.

Sursa