În sezonul estival una din problemele cu care s-ar putea să te confrunți este transpirația excesivă, iar deodorantele și alte produse cosmetice nu fac față precum te-ai aștepta, fiind în mare parte nocive pentru pielea ta. Din fericire, există câteva alimente și băuturi care nu numai că te răcoresc în zilele fierbinți, ci și îți asigură o protecție sigură împotriva transpirației excesive.

 • Apa – desigur, e prima pe listă, pentru că este esența vieții pe acest pământ. Consumă mai multă apă pentru a-ți reduce temperatura internă a corpului. Ai nevoie de cel puțin 8 pahare cu apă zilnic!
   
 • Legume şi fructe  – castraveți, salată verde, spanac, pepene roşu, struguri, vinete, conopidă, ardei gras şi lista poate continua la nesfârşit. Consumă-le la fiecare masă –  mic dejun, prânz şi cină – şi chiar ca gustări între mese. Au puține calorii, se digeră uşor şi au conținut ridicat de apă.
   
 • Brânză, iaurt şi lapte – cu alte cuvinte, consumă alimente bogate în calciu, care are capacitatea de a regla temperatura corporală şi de a ține în frâu transpirația.
   
 • Ulei de măsline – ajută foarte mult digestia, care, la rândul ei, previne creşterea temperaturii corporale şi apariția transpirației.
   
 • Ovăz – este bogat în fibre şi sărac în grăsimi, motiv pentru care este bine tolerat de stomac şi uşor de digerat. Corpul nu mai este astfel nevoit să facă un efort suplimentar, deci să îşi crească temperatura internă, iar tu nu mai transpiri excesiv.
   
 • Migdale – sunt o sursă excelentă de magneziu, mineral care îmbunătățeşte digestia, întăreşte sistemul imunitar şi previne stările anxioase. Alte alimente bogate în magneziu sunt spanacul, soia şi dovleacul.
   
 • Cartofii dulci – conțin multe vitamine şi ajută la ameliorarea stărilor de nervozitate, îndepărtează stresul şi reduc tensiunea arterială, toți aceştia fiind factori bine-cunoscuți ai transpirației excesive.
   
 • Banane – sunt bogate în potasiu, mineral cu multiple beneficii pentru sistemul nervos, dar şi cu un rol important în reglarea nivelului de electroliți din organism, care mențin hidratarea. Totodată, bananele conțin mult magneziu şi vitamina B6, care ajută la menținerea sistemului nervos şi reglează digestia.
   
 • Ceai verde – este recunoscut pentru efectele sale calmante. Conținutul bogat în antioxidanți asigură eliminarea toxinelor din corp, care, dacă se acumulează în exces, pot duce la transpirație excesivă cu miros neplăcut.