Răcești des, ești mereu obosită, ai cearcăne adânci și culmea, părul tău sănătos începe să cadă în ritm alert? Se pare că organismul tău bate alarma în privința unei probleme de sănătate, despre care poți afla doar în baza investigațiilor medicale recomandate de un specialist.

Practic, organismul tău este suprasolicitat și plin de toxine. De vină este stresul acumulat, somnul tot mai puțin, mâncatul haotic și aproape nesănătos, poluarea, hrană plină de alimente intens procesate, grăsimi, dulciuri zilnic, lipsa mișcării sau fumatul. Medicii spun că un asemenea stil de viață duce la acumularea de toxine în corp care fac, ca în timp, corpul să se îmbolnăvească.

Desigur, organismul tău are propriile mijloace prin care elimină toxinele însă uneori, nu reușește pe deplin. Iar atunci când toxinele se adună, iar ficatul, rinichii, plămânii și pielea nu le pot elimina, apare boala. Și mai grav este faptul că uneori, toxinele pot ajunge în sânge. Iar de aici până la apariția bolilor cardiovasculare sau la boli degenerative mai este un singur pas.

În primul rând trebuie spus că eliminarea toxinelor înseamnă parcurgerea a 3 etape: curățarea colonului, detoxifierea ficatului, purificarea sângelui.

Semnele prezenței toxinelor în corpul tău:

  • Ești mereu obosită. Nu scapi de senzația acută de epuizare deși dormi 8 ore pe noapte
  • Ai o senzație puternică de irascibilitate, te enervezi ușor și ai dureri de cap
  • Transpirații urât mirositoare
  • Ai probleme legate de constipație, balonare, flatulență
  • Ai o poftă tot mai mare de dulciuri
  • Nu prea te poți concentra dar și stări depresive
  • Apare acneea
  • Ai unele alergii pe care înainte nu le aveai
  • Răcești des, iar organismul tău nu prea face față în lupta cu infecțiile virale sau bacteriene. Adică, sistemul imunitar este slăbit.

Dacă te regăsești într-o asemenea situație, ar trebuie să mergi la medic să faci un set de analize la sânge. În acelaști timp, acasă, începe și tu o cură de detoxifiere a organismului. De exemplu, începe cu dieta. Nu mai mânca alimente procesate, alimente bogate în grăsimi sau dulciuri. Renunța o vreme la cafea și exclude complet alcoolul. Elimină alimentele de origine animală, făinoasele. Consumă fructe și legume. Cât poți de mult. Și, foarte important, bea apă.