mamaplus

Purtarea șosetelor pe timpul nopții vă va ajuta să adormiți mai repede

-
//
24.06.2020

Șosetele au fost folosite pentru prima dată în Antichitate, fiind purtate de către egipteni, greci și romani. Scopul lor principal este să țină picioarele calde și să facă pantofii mai confortabili. Dormitul cu șosete poate îmbunătăți bunăstarea fizică și mentală, spun specialiștii. Descoperă mai jos 5 motive pentru care ar trebui să încalți șosete înainte de a culcare. Beneficiile sunt surprinzătoare!

Șosetele vă ajută să adormiți mai repede. Credeți sau nu, studiile au arătat că purtarea șosetelor pe timpul nopții vă va ajuta să adormiți mai repede. Acest lucru se datorează faptului că aveți picioarele calde. Când picioarele sunt calde, se trimite un mesaj creierului pentru a scădea temperatura corpului, ceea ce, la rândul său, semnalează corpului că este timpul să se culce.

Pot preveni sindromul Raynaud. Afecțiunea este o tulburare a circulației periferice, localizată, de obicei, la nivelul brațelor. Poate fi cauzată de factori precum stresul sau temperaturile reci. Atacul duce la amorțeală în corp sau durere bruscă și simptome asemănătoare crampelor. Purtarea șosetelor poate ajuta la prevenirea bolii Raynaud prin reglarea temperaturii interne a corpului și menținerea picioarelor calde.

Șosetele calde vă pot menține mai sănătoși. Deoarece dormitul cu șosete scade temperatura corpului și ajută sângele să circule mai bine, există șanse mai mari să dormiți mai bine. Mai mult somn echivalează cu o sănătate mai bună, fericire și energie care vă va alimenta în timpul zilei.

Pot preveni bufeurile. Bufeurile sunt cauzate în principal de dezechilibrele hormonale din organism, deoarece controlul temperaturii nu poate fi reglat. Purtarea șosetelor calde noaptea poate ajuta la prevenirea bufeurilor, în special la femeile aflate la menopauză.

Pot ajuta la ameliorarea picioarelor uscate. Dacă aveți picioarele uscate sau călcâiele crăpate, purtarea șosetelor vă poate ajuta să le mențineți hidratate. Aplicați ulei de corp sau loțiune hidratantă pe picioare înainte de a vă culca și permiteți șosetelor să își facă treaba.