Da, putem fi stilate, elegante și senzuale chiar și cu burtică! Sarcina nu este un motiv să ne ascundem siluetele după haine largi și culori sumbre. Dacă și tu te afli în cea mai frumoasă perioadă a vieții și porți o minune sub inimă, Alina Carauș îți oferă mai multe sfaturi prețioase în materie de stil vestimentar.

mamaplus

Pentru ce ținute ar trebui să opteze gravidele în aceste zile toride de vară?

Pentru că eu n-am trecut prin această perioadă, nu pot să mă exprim din proprie experiență, dar cred că este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femeie și a familiei sale. Femeia însărcinată are cea mai senzuală siluetă, care merită să fie conturată corect, sănătos și stilat.

Pentru aceste zile toride de vară, gravidele trebuie să opteze pentru ținute comode în primul rând, lejere, care creează impresia de proaspăt și libertate. Voi enumera articolele vestimentare pe care le recomand gravidelor:

1. Rochii – cea mai bună alegere! Optați pentru cele vaporoase, cu croială potrivită, midi sau lungi, cu imprimeuri florale fine și culori pastelate. Recomand următoarele modele: rochii tip A, model maiou sau cămașă, baby doll, sarafan, înveliș, cu umerii goi, dreaptă cu bretele și modelul empire (talia foarte ridicată, sub piept). Nu vă fie frică de rochii dimensionate, oversize, este greșit că adaugă volum.

2. Pantaloni/blugi – optați pentru pantaloni usor largi, cu talie joasă-medie, preferabil pe elastic, pe care să îi puteți purta sub burtă. Recomand să fie achiziționați din magazine destinate gravidelor. Alte tipuri de blugi recomandate:

Drepți- buni pentru cele mai multe tipuri de siluetă, dar mai ales pentru mămicile mai voluptoase.

Boyfriend - alungesc picioarele și vă vor face mai înaltă și mai slabă. De asemenea, mom jeans și palazzo dacă sunteți înaltă. Pantalonii sport pe elastic, cei din bumbac, in sau mătase. Și nu în ultimul rând, salopete, sarafane care se dezbracă ușor.

Un aspect important este croiul taliei, care trebui să fie conic în bazin, nu cilindric așa cum este în cazul pantalonilor normali. De asemenea, nu recomand să alegeți o mărime mai mare, doar cea potrivită.

mamaplus

3. Fuste – plisate, A siluet, înveliș, cu talie înaltă sub piept, asimetrice. Recomand lungimea medie sau lungă, vaporoase, cu imprimeuri florale, monocromatice, stofe naturale și culori de vară, aprinse, pastelate.

mamaplus

Care stofe pun în valoare cel mai bine silueta unei graviduțe?

La acest aspect aș pune prioritate pe calitatea stofelor, și anume să fie naturale, pentru că dacă haina are croiala corectă, stofa se aranjează frumos pe corp.

Cele mai potrivite materiale sunt cele ușoare, blânde cu pielea. Evitați tricotajele ample, lâna și materialele sintetice, pentru că vor amplifica disconfortul. Cele mai potrivite sunt bumbacul, mătasea, inul.

Cu ce accesorii își pot valorifica trăsăturile frumoase ale corpului viitoarele mămici?

Aici graviduțele pot experimenta liber cu cercei, baticuri, brățări, accesorii pentru păr, precum cercuri, bandane, fundițe, bentițe, pălării și ochelari. Evitați inelele, știm că în orice moment degetele se pot umfla. De asemenea, nu optați pentru curele. Important e să nu exagerați, pentru că aveți deja un accesoriu de neprețuit, burtica.

mamaplus

Pentru ce culori le-ai recomanda să opteze?

Cel mai important aspect când alegem culorile, să fie după fototip sau cel puțin rece sau cald. Dacă pielea este albă, atunci optați pentru culori reci, dacă smolită, bronzată, pentru culori calde. Vara alegem culorile sezonului, în top sunt cele pastelate și non culoarea albă, cea mai versatilă.

Cu ce ar putea înlocui încălțămintea pe toc, pentru a rămâne la fel de feminine și elegante ca înaintea sarcinii?

Încălțămintea pe toc poate fi înlocuită foarte ușor cu sandale cu toc mic, care arată foarte fine și elegante. De asemenea, puteți opta pentru adidași albi clasici, sneakers, pantofi oxford, mule, espadrille, sandale dad, care sunt un trend al sezonului și chiar modele lords.

mamaplus

Multe gravide aleg să poarte haine obișnuite, dar cu câteva mărimi mai mari. Ce părere ai despre această practică?

Această practică se poate implementa atâta timp cât gravida are burtica de neobservat, dar mai tarziu, după cum susțin și medicii, femeile at trebui să poarte hăinuțe speciale, mai ales se referă la lenjerie și pantaloni. Aveți grijă să fiți atât voi, cât și copilul în totală siguranță!

Le-ai putea oferi viitoarelor mămici 5 reguli de stil de care ar trebui să țină cont?

1. Nu uitați să aveți grijă de aspectul vostru, când îmbrăcați haina să vă simțiți confortabil și stilate, gata să cuceriți, așa, cu burtică. Conduceți-vă după culorile de fototip ca să arătați mereu fresh. Evitați să purtați culoarea neagră, adaugă ani și pielea arată palidă.

2. Călcați hainele, recomand cu aburi, este mult mai eficient, comod și în siguranță. Căldura distruge bacteriile de pe haine, iar ținuta arată îngrijită.

3. Nu ezitați să fiți sexy, acum la sigur sânii sunt mai mari, deci, e timpul pentru bluze, tricouri mai decoltate și pe bretele, doar că fără exagerare.

4. Cu siguranță, veți avea nevoie de o poșetă dimensionată, pentru că veți avea mai multe lucruri personale. Nu uitați că trebuie să se asorteze cu piesele din garderobă. Apropo, gențile mici prin contrast scot în evidență kilogramele în plus.

5. Cu adevărat importante în această perioadă deosebită sunteți voi în primul rând, pentru că dacă veți avea grijă de sănătatea voastră, vă veți simți bine și fericite, atunci atât bebelușul, cât și întreaga familie va fi bine.

Sursa: Mamaplus.MD