„Tot ce este vechi o să devină nou” este un laitmotiv cunoscut, dar este adevărat. Reabilitarea și readucerea pe podiumurile din Paris, Milano, Londra și New York a anilor 70 – atât în piesele vestimentare cât și în modul de prezentare – se întâmplă de ceva timp în liniște. 

mamaplus

Caracterizați de revoluție, dragoste, pace și noi orizonturi, anii 70 reprezintă o sursă de inspirație pentru designeri, motivați de dorința de a crea piese vestimentare îndrăznețe și individuale.

Geanta de paie
De la sesiunile de cumpărături la Paris până la plimbările de-a lungul Coastei de Azur, Jane Birkin nu renunța niciodată la geanta sa de paie în anii 70. O piesă aproape permanentă în aparițiile sale, integrarea accesoriului inedit într-o ținută era considerată o modalitate de a căpăta glamour-ul franțuzesc. În funcție de model, geanta de paie poate să ofere o versatilitate deosebită – poate să fie purtată atât la plajă, cât și la un brunch.

Bejul este noul negru
Spre deosebire de abundența de sclipici a anilor 20, moda anilor 70 a prezentat tonuri neutre, pământii și delicate, precum nuanțele de maro și crem până la khaki, auriu și galben muștar. În lumea modernă, designerii contemporani au extins această paletă de culori, oferind colecțiilor curente individualitate și complexitate. În ultimele sezoane, case de modă precum Fendi folosesc culorile neutre și pământii precum derivatele culorilor bej și maro pentru jachetele supradimensionate și blănuri.

Cizme înalte
Fiecare eră are propriul ei tip de pantof – anii 70 au cizmele peste genunchi, stiletto-ul aparține anilor 80, iar anii 90 dețin bocancii. La începutul anilor 70, combinația dintre o rochie mini și o pereche de cizme din piele de căprioară erau o ținută de bază – cum este perechea de blugi și tricoul alb, uni, în 2019.

mamaplus

Pantalonii evazați
Inițial aduși în vedere publicului de Cher, pantalonii evazați au experimentat diverse materiale: de la denim (până la urmă, vorbim despre anii 70) până la bumbac strălucitor. Datorită aspectului boho, pantalonii evazați au cunoscut o popularitate atât de grandioasă încât au devenit un simbol al stilului îndrăzneț și colorat al anilor 70. După mai bine de un deceniu de jeans strâmți, casele de modă reintroduc confortul oferit de pantalonii evazați. 

Rochiile maxi
De pe podiumuri până la festivalurile de muzică, rochia maxi a devenit un element esențial ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei.  Cu toate că popularitatea acesteia s-a încheiat la debutul anilor 80, rochia maxi a revenit atât în atenția caselor de modă, cât și a consumatorilor, ca o piesă vestimentară versatilă datorită rădăcinilor sale hippie. La momentul actual, rochiile maxi au îmbrățișat toate culorile, printurile și decupajele – așadar nu trebuie să te oprești doar la una.

Sursa