Style icon și personalitate excentrică, Apfel a câștigat notorietate în industria modei abia la vârsta de 83 de ani, când extravaganța sa a fost subiectul unei expoziții în cadrul New York Metropolitan Museum of Art. Conceptul inițial era o expoziție construită în jurul accesoriilor lui Apfel, însă curatorul i-a sugerat ulterior să îmbrace manechinele chiar cu hainele ei. Așadar, rezultatul final a fost un show 100% Iris Apfel, creativ și vibrant.

mamaplus

În 2014, Iris a fost subiectul documentarului care a surprins viața sa nefiltrată. În continuare, aceasta a lucrat împreună cu MAC pentru o colecție de machiaje, a fost pe coperta Dazed & Confused, și a fost model pentru mai multe branduri, cea mai recentă colaborare fiind cu Blue Illusion.

„Faptul că am devenit un style icon după ce am împlinit 90 de ani a fost o întâmplare, un accident. Dacă cineva mi-ar fi spus acum 20 de ani că așa va arăta viitorul meu, i-aș fi spus că delirează.”, declară Apfel.

Iată câteva citate inspiraționale din cartea sa:

„Viața este gri și anostă; lasă măcar hainele să fie culoarea din ea.”

„Nu există un înlocuitor pentru experiența de viață. Trebuie să fii dispus să experimentezi. Te va ajuta mult. Și cel mai important, trebuie să fii tu însuți, să ai răbdare și să fii sincer cu tine însuți. Dacă nu te cunoști tu pe tine, nu o să ai niciodată un stil personal. Cel mai rău fashion faux pas este să te uiți în oglindă și să nu te vezi pe tine însuți.”

„Nu mă îmbrac așa ca să atrag atenția celor din jur. Mă îmbrac așa pentru mine.”

„Nu am nicio regulă în ceea ce privește stilul. Dacă aș avea, probabil le-aș încălca.”

„Moda poți să o cumperi, însă stilul trebuie să îl ai. Cheia către stil este să înveți cine ești, ceea ce poate dura și ani de zile. Nu este un drum clar, nu există instrucțiuni. Este vorba de cum te exprimi și ce atitudine ai.”

Sursa