Obișnuința de a asorta încălțămintea cu geanta vine de demult. Aceasta a fost cea mai simplă decizie, care nu a impus prea multă fantezie și experimente. Situația era mai complicată, deoarece în secolul trecut nu exista o diversitate cromatică și textilă, de aceea asortarea monocromă era cea mai ușoară. Ultimile îndoieli au fost spulberate de Jacqueline Kennedy, care întotdeauna asorta accesorile cu încălțămintea.   

Geanta asortată cu încălțămintea – se mai poartă sau nu?

Modelul a fost distrus în anii 80 ai secolului trecut, când o altă fashionistă – Kate Moss – a declarat că geanta în culoarea hainei sau a încălțămintei este ceva predicabil, searbăd și plictisitor. Moda nu a putut tolera o astfel de provocare și look-ul cu accesoriile asortate a devenit un semn de movetone.

Astăzi geanta poate fi asortată cu încălțămintea doar în anumite cazuri, și anume:

  • dacă respecți regulile stricte ale reginei  Marii Britanii;
  • capsulele oficiale și de afaceri, unde se impune laconismul și sobrietate, se salută.

În celelalte cazuri doamnele tind să experimenteze și urmăresc toți designerii renumiți, modelierii și stiliștii. Chiar dacă nu formezi  seturi încălțăminte-geantă, nu poți permite o anarhie deplină: există o regulă a combinației, care totuși nu trebuie încălcată.   

Geanta asortată cu încălțămintea – se mai poartă sau nu?

Cum asortezi geanta cu încălțămintea? Căutăm tangențe!

Pentru a asorta încălțămintea cu geanta nu trebuie să respecți niște reguli stricte. Sau le poți respecta sau le poți neglija. Dar dacă vreți să fiți în trend și să nu semănați cu un brăduț de Crăciun, atunci trebuie să țineți cont de regulile stiliștilor. Cu atât mai mult că nu sunt multe – aceasta în privința la:

  • Factură. Pielea întoarsă se combină cu materialele catifelate, geanta de piele  cu încălțăminte analogică, iar pentru textile din materiale analoge. Culoarea poate fi ignorată, dacă factura și textura se completează una pe alta.
  • Elementele de decor. Este bine să combinați geanta și încălțămintea de același stil. Efectul este oferit de elementele de decor: nituirea, marginile, franjurii, fermoarele. Dacă acestea sunt prezente și pe geantă, și pe încălțăminte, este superb.
  • Nuanțele culorii. E vorba despre intensitatea nuanței în look. De exemplu, dacă doamna are o ținută în care predomină verdele de mentă, atunci geanta poate fi aleasă într-o nuanță mai gingașă. Iar culoarea roșie-aprins, din contra, impune o imagine mai provocatoare și originală. 
  • Monocromia. E bine să folosiți când un element al ținutei este înflorat, iar al doilea este monocrom, dar în unul din culorile generale.
  • Contrastul. Cea mai simplă variantă, când geanta se evidențiază pe fundalul imaginii. Ea devine o pată de culoare și devine un detaliu feminin atrăgător.

Geanta asortată cu încălțămintea – se mai poartă sau nu?

Important! Experimentând culorile, nu trebuie să exagerați și să încălcați regulile principale. Una dintre ele susține că: Într-o capsulă nu se combină mai mult de trei culori. Urmând acest sfat de aur, vei reuși să fii mereu la modă și stilată, indiferent de tendințe și trenduri. 

Sursa