Vine Anul Cocoșului de Foc. Desigur că multe doamne vor alege să poarte o rochie roșie pentru petrecerea corporativă sau noaptea de Revelion cu prietenii. În acest caz aveți nevoie de niște sfaturi.  

Dacă ați decis să îmbrăcați de Revelion o rochie de culoare roșie…

Roșu: pro și contra

De ce femeile optează pentru hainele roșii? E de înțeles. În primul rând, roșul          atrage atenția, inclusiv a bărbaților. Dar contează cum vi se potrivește această culoare.  Cineva va arăta în  rochii de seară sau de coctail de culoare roșie foarte naturală, iar  altcineva – ridicol, vulgar sau nearmonios. În afară de aceasta, puteți fi tratată, dacă nu ca o femeie cu purtări ușoare, cel puțin ca o fată îndrăzneață: majoritatea bărbaților sunt convinși că femeia care poartă roșu caută relații sexuale.

Așadar, ca să fiți  în roșu stilată  și sobră în același timp, respectați câteva reguli simple.

Dacă ați decis să îmbrăcați de Revelion o rochie de culoare roșie…

Alegeți corect nuanța de roșu

În principiu, în pofida mitului, culoarea roșie se potrivește tuturor femeilor, dacă alegeți nuanța corespunzătoare propriului tipar. Dacă aveți tenul deschis, părul bălai sau auriu,  de nuanța mierii sau roșietic și ochii albaștri sau verzi, atunci alegeți nuanțe calde de coral, somon, teracotă… Pentru  tenul mai închis, părul mai negru sau castaniu și ochii negri, gri și căprui sunt potrivite nuanțele mai aprinse.

Dacă ați decis să îmbrăcați de Revelion o rochie de culoare roșie…

Asortați rochia roșie cu alte articole vestimentare

Sfatul este destinat celor care nu au o siluetă perfectă. Se consideră  că roșul îngrașă, de aceea fetele mai plinuțe trebuie să evite să îmbrace hainele de culoare roșie.

Desigur că o rochie roșie va evidenția toate neajunsurile și le va face și mai vizibile. Dar nu e totul atât de groaznic cum pare la prima vedere. Îmbrăcați o jachetă sau un cardigan care acoperă coapsele, și înainte!

Dacă ați decis să îmbrăcați de Revelion o rochie de culoare roșie…

Rochia trebuie să aibă lungimea corectă

În cazul domnișoarelor, rochia roșie mai sus de genunchi este lipsită, de obicei, de gust, indiferent de siluetă. E de dorit ca rochia să fie cel puțin până peste genunchi. Decolteul rochiei nu trebuie să fie foarte adânc, rochia poate avea și tăietură, în cazul unei lungimi corecte.

Nu combinați roșul cu negru

Această combinație nu se potrivește oricui. Asortați, mai bine, cu nuanțe de roșu, nud, bej, argintiu și auriu.

Dacă ați decis să îmbrăcați de Revelion o rochie de culoare roșie…

Rochia roșie impune un machiaj în nuanțe roșii

Uneori auziți că  femeia îmbrăcată în roșu, cu  buzele și unghiile vopsite  cu aceeași culoare arată vulgar. Dar aceasta nu este chiar așa, pentru că astfel de combinație arată armonios.  Nu  exagerați  aplicând un strat gros de ruj. În afară de aceasta, nu accentuați cu nuanțe închise ochii, machiajul trebuie să fie ușor.  

Aveți grijă de pielea feței

Coșurile și alte afecțiuni se vor fi mai evidente fondalul roșu. Dacă ați decis să vă îmbrăcați în haine de nuanțe roșii, folosiți pudra, corectorul sau fondul de ten pentru a masca defectele.

Dacă ați decis să îmbrăcați de Revelion o rochie de culoare roșie…

Evitați hainele roșii într-un interior de nuanță roșie

Acum, din păcate, sunt la modă draperiile , covoarele și mochetele roșii. Le vedem peste tot – oficii, vile, restaurante. Dacă mergeți la o serată în astfel de încăpere, mai bine nu vă îmbrăcați în rochie roșie sau combinați-o cu articole de alte nuanțe. Altfel vă veți pierde în acest spațiu.  

Nu optați pentru roșu în cazul zilelor de naștere, nunți sau banchete dedicate altei femei

Dacă ați fost invitată la  ziua de naștere, nuntă sau banchet dat în cinstea altei persoane de gen feminin, lăsați ținuta roșie să stea în dulap. De ce? În această ținută o veți eclipsa pe mireasă, sărbătorită sau gazda banchetului. Situația este neplăcută.

Iar dacă preferați atât de mult această culoare, atunci există o soluție – asortați-o cu o capă sau o jachetă. Astfel nu veți atrage atenția și nu veți fura privirile adresate gazdei.

Dacă ați decis să îmbrăcați de Revelion o rochie de culoare roșie…

Sursa