În ajunul fiecărui nou an se repetă unul și același scenariu, dar care nu ne plictisește deloc și devine o sursă de agitație plăcută pentru cei care așteaptă cu nerăbdare sosirea acestei sărbători atât de îndrăgite. Una dintre treburile principale este alegerea ținutei de sărbătoare.

Cele mai potrivite ținute pentru a întâmpina Anul Cocoșului 2017

Noul An 2017 stă sub semnul Cocoșului Roșu de Foc – o figură luminoasă și ambiguă. Stăpânul anului preferă luxul și opulența, strălucirea și somptuozitatea. Cu toate acestea, trebuie să ne străduim ca ținuta de Revelion să devină un simbol al eleganței, și nu să concureze de bradul de Crăciun. Această sarcină, a celor mai potrivite ținute pentru noaptea dintre ani, o vom soluționa pe etape, pentru a nu scăpa din vedere nici un detaliu, pentru că în problemele de stil nu există lucruri neimportante. 

Paleta de culori pentru ținuta Noului An al Cocoșului de Foc

După cum v-ați priceput deja, în noaptea de Revelion locul central va fi ocupat de culoarea roșie, cu multiplele ei nuanțe. Pasiune, forță, dragoste, romantism, luptă și energie debordantă – iată ce simbolizează culoarea roșie, regina nopții dintre ani. De asemenea, nu veți greși dacă veți alege o rochie în următoarele nuanțe:

  • roșu-aprins;
  • purpuriu;
  • oranj;
  • galben;
  • auriu;
  • nisipiu;
  • maro;
  • negru;
  • alb.

Cele mai potrivite ținute pentru a întâmpina Anul Cocoșului 2017

La fel, puteți combina câteva dintre nuanțele enumerate mai sus. Dar aveți grijă ca aceste culori să se combine armonios, și nu să se „certe” una cu alta. O rochie care imită penajul unui fenix va arăta, în noaptea de Revelion, destul de organic.

În schimb atitudinea față de gama verde-albastră în anul 2017 este destul de ambiguă. Unii neagă vehement posibilitatea de a folosi aceste culori în ținuta de Anul Nou, alții, în schimb, nu văd nimic rău în aceasta. Femeile trebuie să decidă fiecare în parte dacă vor să întâlnească Anul Nou în ținute roșii ca flacăra sau să riște apărând într-o rochie albastră ori mov.  

Culoarea roșie necesită niște abilități stil mai dezvoltate. Ea este, în sine, aprinsă și intensă, reprezentând o variantă infailibilă de atragere a atenției. De aceea o ținută de culoare roșie nu trebuie îngreunată cu detalii suplimentare, pentru a evita un fiasco vestimentar.

Și încă ceva. Nu trebuie să uitați că nu veți fi singura femeie care va dori să întâlnească Anul Nou în rochie roșie. De aceea gândiți-vă bine, poate este de preferat să întâlniți stăpânul anului într-o ținută de culoarea teracotei sau a vișinei coapte ori să optați pentru oranj sau auriu? Oricare dintre aceste culori are dreptul să devină accentul principal al ținutei și să impresioneze oaspeții evenimentului.

Cele mai potrivite ținute pentru a întâmpina Anul Cocoșului 2017

Modele și țesături – romantism și fastuozitate

Cocoșul, în pofida aroganței sale, este o pasăre simplă, dar iubitoare de șic. De aceea, pentru a face pe plac stăpânului anului care vine, alegeți pentru ținuta de sărbătoare țesături naturale scumpe, cum ar fi catifea, mătase, organza, brocard, atlaz, crep-satin. Însă dacă rochia aleasă este confecționată din altă stofă, nu vă indispuneți – regele curții de păsări este o fire liberală.

Stăpânul anului care vine este un romantic neobosit, de aceea, atunci când alegeți stilul vestimentar pentru noaptea dintre ani, acordați atenție modelelor aeriene, libere, care subliniază avantajele siluetei și maschează părțile mai puțin promițătoare. Dacă visați demult să purtați o ținută de prințesă, dar nu ați avut ocazia potrivită, bucurați-vă – a venit timpul.

O rochie lungă până la podea, în linie A sau cu fustă bogată, cu cercuri, o mini-rochie de cocktail, costum cu pantaloni și capă de blană – îndrăzniți, iar Cocoșul va aprecia cu siguranță oricare dintre aceste ținute. Cel mai important lucru este să folosiți la maximum puterea și farmecul feminității și să nu vă temeți să puneți în valoare toate avantajele siluetei dumneavoastră.

Cocoșul nu tolerează modestia, conformismul și rutina. Rochia trebuie să surprindă, să fie ispititoare și izbitoare, dar… în limitele raționalului. Să renunțăm la ținutele scandaloase, dar să acționăm cu îndrăzneală, fără a pierde complet din vedere regulile de stil și bunul-simț.

Cele mai potrivite ținute pentru a întâmpina Anul Cocoșului 2017

Accesoriile – penele și blana

Atunci când alegeți detaliile ținutei, dați preferință accesoriilor din pene și blană – ele reprezintă un adevărat hit al sezonului. Puteți folosi multe pene, de exemplu sub formă de boa, sau doar câteva, la o broșă elegantă sau ca element de decor al coafurii. Și blăniţa este destul de actuală în calitate de material pentru accesorii. Capele de blană, manșoanele minuscule, pompoanele, jachetele scurte, mânecile sau poalele cu blăniță arată foarte bine. O astfel de abordare vă permite să creați o ținută cu adevărat luxuriantă, cu o notă de eleganță și rafinament de înaltă societate.

În vogă sunt, în acest an, și paietele, pietricelele, mărgelușele, inserțiile de dantelă, panglicele – tot ce strălucește și provoacă entuziasmul femeilor. În plus, astfel de detalii nu sunt, niciodată, prea multe.

Dacă este să vorbim despre bijuterii, optați pentru aur, perle și diamante. Aceste accesorii vor aduce, cu siguranță, bunăstare financiară și prosperitate în familie. Nu aveți diamante? Nici o problemă, puteți folosi bijuterii mai simple. Important este ca acestea să armonizeze cu ținuta generală, atunci nimeni nu va fi interesat de faptul dacă pietrele sunt sau nu naturale.

Cele mai potrivite ținute pentru a întâmpina Anul Cocoșului 2017

Ce nu trebuie să purtăm în noaptea de Revelion 2017?

După ce am enumerat multitudinea de elemente potrivite pentru ţinuta de Revelion, a venit timpul să vorbim și despre cele interzise.

Astfel, Cocoșul nu va înțelege o ținută cu printuri leopard sau tigru, pentru că, după cum se știe, cocoșul nu se prea înțelege cu reprezentantele felinelor. Tocmai de aceea, pentru a nu-l supăra fără rost și a nu începe noul an cu un conflict, este mai bine să păstrăm motivele „sălbatice” pentru alte ocazii.

Încercând să impresionați Cocoșul și oaspeții, nu uitați despre particularitățile siluetei dumneavoastră și optați pentru o ținută care să sublinieze ceea ce vreți să subliniați și să ascundă ceea ce vreți să ascundeți. Același lucru poate fi spus și despre alegerea culorii – țineți cont de tenul dumneavoastră, nu uitați că femeilor cu piele foarte închisă nu li se potrivește oranjul, iar cele cu piele foarte deschisă nu trebuie să opteze pentru nuanțele prea radicale de negru.

Cele mai potrivite ținute pentru a întâmpina Anul Cocoșului 2017

Încălțămintea

Nu vă limitați imaginația atunci când alegeți pantofii pentru ținuta de Revelion. Cu cât mai neobișnuită va fi încălțămintea, cu atât mai interesant va fi look-ul. La modă sunt tot felul de accesorii sub formă de paiete, broderii, pene sau nituri. Dar nu uitați că dacă hainele au multe elemente decorative, atunci încălțămintea trebuie să fie mai sobră. Astfel, la o rochie roșie se potrivește perfect o pereche de pantofi de culoare aurie sau nude.

Sau, din contra, puteți pune accentul tocmai pe încălțăminte, făcând-o elementul principal al ținutei. Pantofii cu decor bogat se armonizează de minune cu o rochie elegantă de croială simplă, cu un singur accesoriu rafinat.

Cele mai potrivite ținute pentru a întâmpina Anul Cocoșului 2017

Sursa