Tocul pare să fie una dintre cele mai îndrăgite invenții ale tuturor timpurilor, având în vedere că majoritatea femeilor le adoră. O pereche de pantofi cu toc alungește silueta, conferind totodată un plus de feminitate și de eleganță oricărei femei. 

Totuși, alegerea tipului de toc trebuie să fie bazată pe două criterii importante: ocazia în care vei purta pantofii și înălțimea ta. Așadar, află ce tip de toc ți se potrivește, în funcție de siluetă:

Ce tocuri alegi dacă ești minionă:

Dacă ești minionă, tocurile mici și medii sunt cele care te vor avantaja. Deși te gândești, poate, că o pereche de pantofi cu tocul foarte înalt te va ajuta să câștigi, vizual, câțiva centimetri, în realitate efectul este exact contrar; tocurile mari nu vor face decât să pună în evidență faptul că ești mică de statură. Mizează pe modele de încălțări cu toc de maxim 10 cm. 

Cum alegi pantofii cu toc dacă ai o înălțime medie:

Ai o înălțime medie? Ei bine, dacă înălțimea ta se încadrează între 1.70 și 1.80, atunci te poți considera norocoasă! Poți purta orice tip de toc, fie el mic, mediu sau foarte înalt și, în plus, nu trebuie să îți faci griji nici în privința formei acestora. 

Ce tip de toc te avantajează dacă ești înaltă:

În cazul în care ai mai mult de 180 cm înălțime, îți recomandăm să optezi pentru pantofi cu toc mic, între 5 și 8 cm. Aceștia sunt ideali pentru ținutele casual, de zi cu zi. Pe de altă parte, dacă îți dorești să porți pantofi cu toc înalt la ocaziile speciale, asigură-te că acesta nu depășește 12 cm, tocmai pentru a păstra un look armonios. 

Grosimea tocului:

Forma tocului este și ea importantă, indiferent că ești minionă sau, din contră, foarte înaltă. Astfel, în timp ce tocul subțire este considerat foarte elegant, fiind potrivit ocaziilor speciale, acesta nu oferă suficientă susținere, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să te aștepți la un grad foarte mare de confort. Alege încălțămintea cu toc subțire indiferent de înălțime, mai ales dacă nu ai kilograme în plus. 

La polul opus, tocurile groase sunt perfecte pentru ținutele casual și oferă și o stabilitate foarte bună, însă nu sunt la fel de elegante precum cele subțiri. Încălțămintea cu toc gros este destinată femeilor mai corpolente, ajutând la echilibrarea proporțiilor siluetei. 

Alegerea unei perechi de încălțări potrivite pentru înălțimea ta poate fi o provocare dacă nu ții cont de câteva mici reguli. Nu uita că, pe lângă tipul siluetei tale, foarte importantă este și ocazia pentru care alegi o anumită pereche de pantofi.