mamaplus

6 sfaturi practice pentru ca purtarea pantofilor cu toc să nu devină un coșmar în mijlocul petrecerii

0
//
02.11.2020

Pentru multe dintre femei, pantofii cu toc sunt plusul esențial care completează ținuta pentru o petrecere. Tocurile înalte transformă orice doamnă sau domnișoară într-o divă spectaculoasă. Dar purtarea tocurilor înalte vine la pachet cu bășici, bătături, dureri de spate și de genunchi.

Nu trebuie însă să renunți la această piesă vestimentară, doar ca să eviți durerile. Reflexologul londonez Andrea Hurst care a colaborat cu multe celebrități – printre care Katy Perry, Emily Blunt, Gwyneth Paltrow – a creat împreună cu brandul de modă Lyst un ghid de protejare a picioarelor în sezonul petrecerilor.

Experta în reflexologie are 6 sfaturi practice pentru ca purtarea pantofilor cu toc să nu devină un coșmar în mijlocul petrecerii.

Arcurile piciorului

Andrea a arătat că orice tensiune pe arcul picioarelor devine cauza durerii de spate. Ca să eviți apariția acestei tensiuni, caută cea mai bună formă și stilul de pantofi care ți se potrivesc picioarelor.

Degete

Ea sugerează utilizarea unei role pentru picioare cel puțin o dată pe zi. Fiecare pas pe care-l faci pe tocuri folosește o rețea complexă de oase, mușchi, ligamente și tendoane, de aceea picioarele sunt mai predispuse la dureri.

Gambe

Purtarea îndelungată a pantofilor cu tocul înalt poate strânge și scurta tendonul lui Ahile. Tendonul lui Ahile face legătura dintre mușchii gambei și călcâi. Pentru a îmbunătăți flexibilitatea mușchilor, ea recomandă exercițiile de stretching și masarea picioarelor cu ajutorul unei role.

Postură

Este mai greu să îți menții o postură corectă atunci când porți tocuri, din cauză că pantofii cu toc vă afectează echilibrul. Pe lângă faptul că este inestetică și poate cauza dureri de spate sau de cap, o postură inadecvată va duce în cele din urmă la dezvoltarea unor probleme ca, de pildă, oboseala cronică, hernia de disc sau alinierea deficitară a corpului. Pentru a avea o postură stabilă și estetică există mai multe trucuri pe care le poți încerca de pe acum: lipește-ți spatele de perete, stai pe marginea scaunului, „salutul” sau „lacătul”.

Sensibilitate în interiorul gambei și dureri de tibie

Acestea pot fi cauzate de purtarea unei perechi de pantofi necorespunzători, de mersul pe suprafețe dure și de tensiunea pe arcurile piciorului. În acest caz trebuie să purtați pantofi cu branțuri ortopedice.

Vitamine

Suplimentele cu vitamina D sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, mai ales în sezonul rece, pentru că le întăresc și le fac mai rezistente la presiune.