Cum să facem ca noul pulover să nu se întindă, să nu se scămoșeze și să ne bucure un timp cât mai îndelungat? Vă propunem în continuare 5 trucuri simple.

5 moduri de a prelungi viața puloverului preferat

1. Împăturiți puloverul, dar nu îl agățați și nu îl puneți pe umerașe. Păstrați pulovărașele împăturite, în locuri răcoroase, mai departe de sursele de căldură.

2. Spălați puloverul mai rar. Având în vedere că acesta nu ia contact cu pielea (îl purtăm cu topuri sau body-uri), eliminările corporale nu îl murdăresc din interior. Iar dermatologii ne asigură că particulele de praf din exterior nu se ating de epidermă, iar pielea noastră este în siguranță. Este absolut normal să spălați puloverul de 1-2 ori pe sezon.

3. Folosiți șervețele atunci când îmbrăcați puloverul. În așa mod nu veți murdări gulerul cu produsele de machiaj. Acoperiți partea din față cu un șervețel și atunci când aplicați pudra. Este comod să aveți pe măsuța de machiaj o cutie de șervețele subțiri care pot fi extrase cu o singură mână.

4. Spălați puloverul doar manual. Sau folosiți serviciile unei spălătorii/curățătorii de încredere. Dacă îl spălați acasă, folosiți apă rece cu șampon, în care puneți la înmuiat haina pentru 15-20 de minute – timp suficient pentru ca particulele de parfum, mirosul de mâncare și praful de pe manșete să dispară. Este mai bine să folosiți un șampon special pentru lână și cașmir, dar puteți să utilizați și unul obișnuit. Nu frecați puloverul, cufundați-l în apa cu șampon, agitând în locurile murdare.

5. Nu scurgeți și nu agățați puloverele ude, pentru că se vor întinde. Așteptați ca apa să se scurgă puțin. Apoi înveliți puloverul într-un prosop de baie, răsuciți-l să iasă excesul de apă. Uscați puloverul aranjat, dar nu întins, pe un prosop uscat, pe care trebuie să îl schimbați de două ori pe zi.

5 moduri de a prelungi viața puloverului preferat

5 moduri de a prelungi viața puloverului preferat

Sursa