mamaplus

Mămici de peste tot, știți ceva? Gura lumii cu nimic n-o mai oprești!

0
//
22.01.2020

Deși există milioane de povești și experiențe ale mamelor din diferite colțuri ale lumii – cum a decurs sarcina, cum au născut, cum și-au crescut copiii – la mijloc a fost mereu un singur moment care le-a făcut să-și piardă cumpătul – sfaturile celor din jur. Nimic în lumea asta nu-i mai greu de suportat pentru o tânără mămică decât sfaturile oamenilor care se dau mereu cu părerea. Până la urmă, s-a gândit cineva să-și scrie oful pe rețelele sociale, iar postarea a devenit între timp virală. Dacă nu ai citit-o, cu siguranță vei rezona cu aceste gânduri.

Știți, mi se pare că, în ziua de astăzi, oricum o dai, n-ai cum să câștigi. Dacă naști natural, ești o hipsteriță. Dacă faci cezariană, ai fițe-n cap. Dacă alăptezi, ești o sectantă, dacă dai formulă, o denaturată. Dacă rămâi să îți crești copilul acasă, ești o leneșă cu diplomă, dacă te întorci repede la muncă, o carieristă fără inimă. Dacă plătești o bonă, înseamnă că ești bogată, dacă-l duci la creșă, înseamnă că ești săracă. Dacă maică-ta te ajută, înseamnă că ești răsfățată. Dacă n-ai niciun ajutor în casă, precis îți pui copiii la desene ca să faci treabă. Dacă îți iei copilul peste tot cu tine, de ce îi schimbi programul. Dacă îl lași acasă, e clar că nu îți păsă. Dacă faci ciorbă, de ce n-ai făcut o supă. Dacă nu i-ai pus căciula, de ce l-ai scos din casă. Dacă l-ai înfofolit bine, precis o să transpire când aleargă. Dacă nu știe nicio poezie, nu te ocupi de el chiar bine. Dacă știe prea multe, ești o exagerată. Dacă, dacă, dacă…

Oricum o dai, cumva, lumea nu e niciodată mulțumită. De asta, gura lumii ar trebui încuiată.

Fiecare mamă știe ce-i mai bine pentru ea, în condițiile ei proprii și personale. Fiecare mamă face tot ce poate și nu merită judecată, așa că mai vedeți-vă de copiii voștrii doamnele perfecte.