mamaplus

La cât timp trebuie să arunci lenjeria intimă folosită?

-
//
08.09.2020

Atunci când ai grijă de sănătatea proprie și duci un mod de viață organizat, ar trebui să-ți stabilești câteva reguli care nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică. Află că nu doar periuțele de dinți trebuie aruncate după o anumită perioadă de timp, ci și lenjeria intimă.

Potrivit experților, lenjeria intimă poate fi locul unde se ascund cel mai bine bacterii periculoase precum E.coli. Chiar dacă fiecare dintre noi păstrează o igienă riguroasă a zonelor intime și a lenjeriei intime, spălatul în mașina automată nu îndepărtează în totalitate bacteriile care pătrund adânc în țesături.

„Lenjeria intimă intră în contact cu pielea moartă din zonele intime, unde există multe bacterii. Studiile arată că spălarea lenjeriei intime nu ne scapă de probleme”, susține dr. Shirin Lakhani, specialist în igienă intimă, citată de The Mirror.

Cel mai bun sfat al specialiștilor este acela de a arunca din sertare toate piesele de lenjerie intimă după aproximativ 6 luni de folosire. Efectele asupra sănătății se vor vedea în scurt timp, sunt de părere experții.