mamaplus

A intrat copilul peste noi în timp ce făceam sex. Cum gestionăm situația?

0
//
05.02.2021

Venirea pe lume a unui copil poate afecta viața sexuală a părinților și aici nu e vorba doar de lipsa de timp și de extenuarea fizică, pe care o pot experimenta părinții, ci și de frica de a fi prinși.

Deși pare destul de simplu să încui ușa dormitorului, realitatea arată că se întâmplă ca unele cupluri să fie „prinse” de copiii lor în timp ce făceau sex. Ce poți să faci într-o astfel de situație? Cu toate că, de cele mai multe ori, părinții aleg să țipe la copilul lor până când acesta iese din cameră, trebuie să ştii că sunt şi metode mai „civilizate” prin care poți gestiona lucrurile.

În primul rând, rămâi calmă!
Ai auzit zgomotul ușii, rămâneți calmi și acoperițivă cu lenjerie părțile intime. Dacă te panichezi, copilul tău va asocia reacția ta cu ceva ce nu ar trebui să se întâmple şi tu chiar nu-ți doreşti să-i bagi în cap această idee despre sex. Cu cât îi arăți acestuia că accepți sexul, cu atât mai sănătos îl va percepe el, spun specialiştii.

Aşteaptă reacția lui
Există o şansă destul de mare ca cel mic nici măcar să nu fi înțeles ce faceți voi în pat. Aşa că, înainte să te panichezi și să inventezi o scuză, aşteaptă să vezi modul în care reacționează el. Tot ce trebuie să faci este să taci pentru câteva secunde şi vezi ce îşi doreşte, de ce are nevoie, în primul rând. Se poate dovedi că micuțului tău îi este foame și nu și-a dat seama de ce faceți voi.

Gândeşte-te la ceva inventiv
Dacă totuși se ajunge la explicații, fii creativă. Poți să-i spui fiului sau fiicei tale că vă distrați împreună şi cam asta este tot. Alege doar o activitate plăcută şi mergi mai departe cu ea. Vă gâdilați unul pe altul sau jucați un nou sport, căutați o comoară magică ascunsă undeva etc., cred că ai prins firul.

Aşteaptă-te că poate să fie mai rușinat decât tine
Dacă este destul de mare pentru a înțelege actul sexual, cel mai probabil, va ieși din dormitor chiar mai rușinat decât tine. Asta însă nu înseamnă că nu trebuie să vorbești cu el despre cele întâmplate. A doua zi, stai jos alături de copilul tău şi oferă-i o explicație simplă, ci nu o lecție super elaborată legată de sex.