Unul dintre produsele cosmetice indispensabile pentru femeile moderne este șamponul uscat. Te salvează în situațiile imprevizibile și îți dă un plus de volum. Specialiștii însă avertizează că șamponul uscat nu ar trebui folosit des, deoarece ar putea irita scalpul. Pe lângă rolul esențial pe care îl are șamponul uscat, îl poți folosi pentru a face o mulțime de alte lucruri la care nu te-ai fi gândit că îți poate fi de ajutor.

Pentru volum – șamponul uscat poate fi aplicat și pe părul proaspăt spălat, nu numai pe părul murdar pentru îndepărtarea uleiurilor de la rădăcină. Atunci când este aplicat pe părul curat, șamponul uscat oferă volum coafurii tale.

Pe post de produs de styling – șamponul uscat poate fi folosit și pentru stilizarea coafurii tale. Aplică șampon uscat pe degete, apoi aranjează-ți părul șuviță cu șuviță.

Pentru obținerea unor bucle perfecte – dacă îți dorești bucle lejere de tip beach waves, poți folosi șamponul uscat. Aplică, înainte de a folosi ondulatorul, șampon uscat din belșug pe lungimea podoabei capilare. Acesta va oferi textura ideală onduleurilor tale.

Pentru a îl prinde în coadă – dacă vrei să îți prinzi parul în coadă sau un coc imediat ce l-ai spălat, vei avea probleme întrucât firele de păr vor aluneca și vor oferi aspectul de coafură neglijentă, însă nu în sensul bun. Poți remedia această problemă folosind șampon uscat prin pulverizare înainte de a-ți prinde părul. Procedând astfel, coada, împletiturile și cocul tău vor sta perfect prinse așa cum le aranjezi tu.

Pentru a îndrepta greșelile – dacă aplici, din greșeală, ulei sau alte produse de styling la rădăcină și părul capătă un aspect neplăcut, de păr murdar, poți folosi șamponul uscat pentru a îndepărta produsele de la rădăcina podoabei capilare. Pulverizează, lasă produsul să acționeze preț de cel mult 5 minute, iar apoi perie bine părul pentru a îndepărta particulele de șampon uscat.

Pentru a-ți aranja sprâncenele – aplică șampon uscat pe o perie de mascara spălată sau pe o periuță de dinți și perie-ți sprâncenele cu atenție. Șamponul uscat va încărca firul de păr și îl va fixa astfel încât sprâncenele să aibă forma dorită pe parcursul întregii zile.

Pentru a masca rădăcinile nevopsite – șamponul uscat poate masca rădăcinile nevopsite, dar și firele albe. Alege un șampon uscat pentru blonde dacă vrei să acoperi firele albe și rădăcinile nevopsite.

Pe post de deodorant – nu este recomandat să îți faci un obicei din asta, însă șamponul uscat poate fi folosit, la nevoie, pe post de înlocuitor pentru deodorantul tău. Acest produs usucă pielea, absorbind transpirația și are, totodată, și o aromă puternică.

Pe post de pudră de talc – dacă ai câteva kilograme în plus, știi și tu cât de enervant este să ți se frece picioarele atunci când porți rochii și fuste și este cald afară. Poți preveni asta pulverizând șampon uscat pe interiorul picioarelor astfel încât să nu se mai irite zona respectivă.

Combate efectul static – hainele, mai ales dacă sunt confecționate din fibre sintetice, se electrizează. Poți combate acest efect static pulverizând, de la o distanța de cel puțin 10 centimetri, șampon uscat.