Toate femeile își doresc un păr lucios și mătăsos, însă iarna le cam strică planurile... Vântul rece și aspru, vremea instabilă și alți factori externi pot deteriora firele de păr, ceea ce duce la despicarea și ruperea lor. Ca să previi apariția aspectului de ”mătură”, este necesar să respecți câteva reguli esențiale. Cu puțin efort și cunoștințe, te vei bucura de un păr sănătos și frumos.

Pieptănul cu peri rari pe părul ud

Dacă este nevoie să îți pieptăni părul cât încă este ud, atunci investește într-un pieptăn cu perii rari și groși. Așa vei rupe mai puține fire de păr încercând să-l descurci.

Uscătorul de păr

Pentru că și acesta este un instrument care funcționează cu o temperatură relativ ridicată, încearcă să ții jetul de aer mai mult spre rădăcini și cât mai puțin spre vârfuri.

Nu te spăla pe cap zilnic ca să eviți vârfurile despicate

Dacă părul tău nu se îngrașă foarte mult ziua următoare, atunci nu este cazul să îl speli zilnic. Șamponul nu face decât să îl usuce mai tare și nu îi oferă părului tău ocazia să se hrănească cu uleiurile naturale proprii. Așadar, învață să rărești zilele de spălat pe cap fie folosind șampon uscat, fie să îți prinzi părul de a doua zi.

Șamponează doar scalpul

Că tot a venit vorba de spălatul pe cap, trebuie să știi – dacă nu știai deja – că șamponul se folosește doar pe scalp și nu și pe vârfuri, tocmai pentru că le usucă.

Balsam pe vârfuri, la fiecare spălare

O altă metodă de prevenire a vârfurilor despicate este să folosești balsam de fiecare dată când te speli, iar dacă nu te speli zilnic pe cap, să aplici uleiuri pentru păr în fiecare zi, pe vârfuri.

Ce perie folosești?

Este indicat să îți perii părul o dată pe zi, însă tipul de perie ales este foarte important: ai nevoie de o perie cu peri moi, care să nu îți rupă, agațe sau electrizeze podoaba capilară.

Cum îți usuci părul cu prosopul ca să eviți vârfurile despicate 

Un alt lucru care determină despicarea firelor de păr este uscarea greșită a părului cu prosopul. Orice femeie are tendința să își frece părul cu prosopul ca să îl usuce, însă este o metodă greșită. Corect este să îți înfășori podoaba capilară într-un prosop uscat și să masezi delicat diferite părți și să apeși părul ca să iasă apa din el.

Tunde când este cazul, ca să scapi de vârfurile despicate 

Dacă părul tău este foarte ars, uscat și dacă folosești multe produse de styling în general, atunci tunde-ți vârfurile ca să scapi de vârfurile despicate. De asemenea, de fiecare dată când dai de vreun fir despicat, ia foarfeca și tunde-l. Abia pe urmă poți începe să ai grijă de părul tău așa cum trebuie, ca să previi această problemă.

Placa și ondulatorul

Cele două instrumente pe care le deține aproape orice femeie sunt și cele care fac rău părului tău. Temperaturile înalte îl ard, iar firele devin atât de uscate încât se rup și se despică. Dacă nu poți renunța la ele, atunci folosește de fiecare dată o soluție care îți protejează podoaba capilară la temperaturi ridicate și: când folosești placa, piaptănă-ți părul foarte bine, ca să  nu fie nevoie să întinzi de mai multe ori aceeași șuviță, iar când folosești ondulatorul, ondulează șuvițele de la rădăcină spre vârfuri, ca vârfurile să nu stea pe fierul încins mai mult decât este nevoie,