Tunsorile scurte sînt extraordinar  de comode. E suficient să-ți speli  părul, să-l clătești cu un balsam sau condiționer, să-l usuci și gata! Principala preocupare e să împrospătezi la timp tunsoarea, ca să  nu arate neîngrijită.

Tunsorile scurte: cui i se potrivesc

În fiecare anotimp hair-stiliștii și frizerii ne demonstrează noi tipuri de tunsori, coafuri. Multe femei decid să  se tundă, în special femeile care sînt tot timpul la serviciu, au familie și un program încărcat. Ele nu au timp să stea în fața oglinzii și să-și aranjeze părul.

Desigur că e greu să lupți contra practicismului și comodității. Dar oare toate femeile pot purta părul scurt?  

Criterii de respectat

Contează  înălțimea pe care o ai?

Nu, aceasta nu poate fi un impediment.

Contează forma corpului?

Da, de obicei. Tunsoarea scurtă în cazul femeilor cu forme mai plinuțe, modifică proporțiile corpului: capul pare mai mic, iar corpul mai mare (efectul „dinozaur”). De aceea femeile cu astfel de siluetă trebuie să fie atente atunci când își aleg tunsoarea. Dacă optați pentru o tunsoare scurtă totuși, trebuie să opteze pentru una cu volum, astfel capul va fi proporțional cu dimensiunile corpului.

Contează structura firului de păr?

Femeile care au un păr des, cu fir gros pot opta pentru astfel de tunsori – nu contează dacă îl purtați drept sau ondulat. E important să păstrați forma tunsorii, să nu lăsați părul să crească. De aceea e important să mergeți o dată în lună la coafor și să-i redați forma inițială, pentru a arăta impecabil. 

Dacă părul este rar, cu fir subțire, tunsoarea scurtă nu e recomandabilă. Excepție fac doar domnișoarele slăbuțe, cu trăsături pronunțate ale feții. Tunsoarea scurtă îi oferă feței o înfățișare impresionantă, sensibilă, elegantă.

Tunsorile scurte: cui i se potrivesc

Există o limită de vârstă pentru această tunsoare?

Nu. Chiar dacă aveți peste 50 sau 60 de ani, însă aveți o siluetă de invidiat și un păr bogat, puteți alege o astfel de tunsoare. Acestea vor scoate în evidență latura tînără, vor arăta cu 10 ani mai tinere și vor avea un ten proaspăt, energic.

Tunsoarea se asortează cu un anumit stil vestimentar?

Nu. Tunsorile scurte sînt acceptabile și în cazul stilului sportiv și oficial, precum și pentru stilul clasic, feminin elegant, avangardist, gotic etc.  

Cine trebuie să le evite

Așadar, să discutăm despre cine nu trebuie să se tundă scurt. Chiar dacă am menționat mai sus despre aceasta, accentuăm unele lucruri. În primul rînd, femeile care au forma feței rotundă și plinuță sau cele cu un  oval imperfect al feței trebuie să evite acest tip de tunsoare, care le va accentua imperfecțiunile. În aceste cazuri sînt recomandate tunsorile medii, aranjate în jurul ovalului feței.

În al doilea rând, tunsorile scurte nu sînt recomandabile pentru femeile cu părul rar. Dacă totuși ați ales tunsoarea scurtă, va trebui să aranjați părul   în fiecare zi sau îi dați volum.

De asemenea, tunsoarea scurtă nu se potrivește femeilor care nu se machiază. Acestea le reduc feminitatea. Însă fetele tinere, care au un ten strălucitor și sănătos, vor arăta bine tunse astfel.  În general, alegând o tunsoare scurtă, aveți grijă să realizați un machiaj pe potrivă.  

Tunsorile scurte: cui i se potrivesc

Recomandăm femeilor care preferă un stil vestimentar masculin și își cumpără haine din secția pentru bărbați să nu își tundă părul scurt.   Aceasta va evidenția si mai tare lipsa feminității. 

Personalități care poartă părul scurt

Au optat pentru un astfel de look renumitele actrițe: Sharon Stone, Halle Berry, Renee Zellweger, Anne Hathaway, precum și artistele Victoria Beckham, Rihanna, Pink etc.

Sursa