Trusa cosmetică de călătorie: ce trebuie să luăm cu noi în mod obligatoriu

Trusa cosmetică de călătorie: ce trebuie să luăm cu noi în mod obligatoriu

0
//
14.06.2016

Plecați la odihnă sau în delegație? O problemă actuală este bagajul. Cât privește obiectele de vestimentație, cu siguranță veţi putea supraviețui fără zeci de bluze, dar ce să faceți cu produsele cosmetice? Vă puteți îmbrăca modest și cu gust, însă nu trebuie să întrerupeți îngrijirea corpului nici chiar pentru o săptămână.

Trusa cosmetică de călătorie: ce trebuie să luăm cu noi în mod obligatoriu

Ce să luați cu voi? Produsele cosmetice trebuie îndepărtate de pe față? Pielea trebuie curățată? Tonifiată? Apoi hidratată? Și hrănită? Iar ochii? Se pare că avem nevoie de toate. Să nu uităm nici de păr și corp… Stop! Nu este nevoie să scoateți a doua valiză pentru cosmetice, în continuare vă vom povesti cum să minimalizați locul ocupat de acestea în geantă.

 Mini-formate

În prezent există o mulțime de produse bune, ambalate special de producători în formate mici. Acestea sunt denumite seturi de călătorie. De obicei ele cuprind toate cele necesare pentru îngrijire timp de șapte-zece zile. Seturile sunt prevăzute pentru diverse tipuri de ten, pentru corp și pentru păr. Nu trebuie să vă gândiți mult, luați ce aveți nevoie și gata.

Iar dacă nu vreți să cumpărați suplimentar anumite seturi sau dacă nu găsiți produsele preferate în ambalaje mici, există o altă soluție bună. Magazinele de cosmetice au la vânzare diverse cutiuțe și borcănașe goale. Există recipiente pentru creme și măști, mini-sticluțe pentru șampon, balsam, chiar și tuburi pentru tonic. Cu alte cuvinte, orice fel de recipiente pentru produse cosmetice de diferite consistențe.

Curățare

Pentru a curăța pielea, aveți nevoie de o apă micelară bună. Aceasta poate fi folosită și pentru îndepărtarea machiajului de pe pleoape, ea este potrivit chiar și pentru rimel. Unica problemă este că de regulă apa micelară se vinde în sticle mari, de aproximativ 400 ml. Desigur, acasă este comod, pentru că ne ajunge pentru mult timp. Dar pentru o săptămână nu este nevoie să cărați cu voi un recipient atât de mare, mai ales că trebuie adus și înapoi. În aceste scopuri puteți folosi o sticluță de 50 ml. De altfel, pentru curățarea tenului apa micelară este suficientă.  

Trusa cosmetică de călătorie: ce trebuie să luăm cu noi în mod obligatoriu

Hidratare și hrănire

Măștile nutritive, uleiurile și alte asemenea produse speciale le puteți lăsa acasă. Cu siguranță nu veți face riduri și coșuri timp de o săptămână fără ele. În plus, puteți lăsa acasă și cremele de noapte.

De  ce aveţi nevoie? De o cremă bună sub ochi şi de o cremă hidratantă de zi cu factor SPF. Iar dacă mai aveți puțin loc, puteți lua un ser pentru regenerarea și hidratarea pielii. Nu uitați că hidratarea este cea mai importantă. Și ziua, zi noaptea. Acest lucru este actual în special dacă mergeți vara la mare.

Apropo despre caniculă. Dacă mergeți la plajă, cumpărați un produs de protecție solară nou. Filtrele își pierd proprietățile în timp, de aceea produsul de anul trecut nu mai este bun! Nu este acceptabilă nici reambalarea lui în cutiuțe mai mici – crema trebuie păstrată în ambalajul original.

 Produse de urgență

Dacă zburați cu avionul, luați cu dumneavoastră măști de stofă pentru hidratare – în timpul zborului pielea se usucă foarte tare. Puteți lua patch-uri sub ochi în ambalaje individuale. Ele protejează împotriva umflării și învinețirii ochilor, îndepărtează semnele oboselii. Dacă aveți un zbor greu, de exemplu spre insule exotice îndepărtate, acestea sunt pur și simplu de neînlocuit! Puneți-le sub ochi și dormiți cât doriți!

Trusa cosmetică de călătorie: ce trebuie să luăm cu noi în mod obligatoriu

Cosmetică decorativă

Setul de cosmetică decorativă depinde de scopul călătoriei. Dacă plecați la odihnă, luați minimum de produse. Nu prea cred că veți avea chef să „murdăriți” cu machiaj pilea proaspăt bronzată. Luaţi un rimel (puteți lua unul maro, nu negru),  un higtliter sau un produs bronzant și un luciu de buze transparent. Dacă aveți zone cu inflamații sau coșuri (deși la soare ele vor trece), puteți lua și o pudră. 

Delegațiile sunt altceva. Nu este bine să apăreți la întâlniri cu fața lucitoare, de aceea machiajul este obligatoriu. Uneori puteți fi invitată și la evenimente de seară. În acest caz trebuie să luați neapărat: pudră mată, cremă BB, o paletă pentru contur, umbre cu două nuanțe (mate și perlate), creion negru, rimel negru, luciu neutru și un ruj aprins. Cam atât.

Sursa