Cu siguranță niciun bărbat nu poate trece indiferent pe lângă un decolteu frumos şi, atunci e logic, orice femeie inteligentă va încerca să facă din asta un avantaj.

Şi pentru că stă în firea femeilor să fie mereu nemulțumite, iată că şi la capitolul „sâni” găsesc permanent motive de insatisfacție: sunt prea mari, prea mici, prea moi, prea lăsați, prea rotunzi, prea depărtați şi lista continuă...

După cum spune şi proverbul „nemulțumitului i se ia darul”, tot aşa şi tu trebuie să conştientizezi că sânul este cea mai sensibilă zonă din corpul unei femei, fiind influențat major şi în sens negativ de: variațiile în greutate, alăptat, îmbătrânire, pierderea elasticității pielii, expunerea la soare, obiceiul de a nu purta sutien etc.

Chiar dacă mărimea volumului sânilor este un atribut al chirurgiei estetice, nu strică să ții cont de următoarele sfaturi:

 • Soia a fost declarată unanim ca fiind alimentul capabil să influențeze dezvoltarea sânilor; este bogată în izoflavonoide şi fitoestrogeni (hormoni de origine vegetală) care au în organism o acțiune similară estrogenilor umani. Efectul acestor compuşi durează 6-8 ore, de aceea este recomandat să consumi soia în fiecare zi. 

  Fitoestrogenii (estrogeni vegetali) se găsesc şi în alte alimente: germeni de grâu, secară, orz, fasole verde, semințe de susan pe care le poți introduce în alimentația ta zilnică.
   
 • Folosirea pilulelor contraceptive, datorită conținutului de hormoni, poate duce la dezvoltarea suplimentară a glandei mamare - fii atentă însă ca această creştere să nu fie făcută pe baza unor kilograme de grăsime în plus.
   
 • Exercițiile fizice excesive pentru muşchii pectorli nu fac miracole, deci concentrează-te mai degrabă pe exercițiile pe postură. O ținută corectă, cu spatele drept, umerii traşi înapoi şi pieptul scos înainte, pune automat în evidență sânii, oricât de mici ar fi.
   
 • Nu te da înapoi nici de la mici trucuri (sutiene cu bureți, bluze cu volane, breteluțe sexy); de multe ori nu volumul contează, ci modul de prezentare.