Dacă te confrunți cu căderea părului și observe că în ultima vreme firele de păr sunt lipsite de vigoare și se despică, să știi că a venit timpul să faci unele schimbări în ceea ce privește rutina ta de îngrijire zilnică. Totodată, este necesar să apelezi la o serie de nutrienți, care îți vor fortifica organismul și vor asigura o circulație mai bună a sângelui la nivelul foliculilor. Medicul Dorina Chelaru a realizat o listă cu șapte vitamine și nutrienți esențiali pentru revigorarea firelor de păr.

 • Fierul – din cauza deficitului de fier, părul începe să cadă. Dacă nivelul Hemoglobinei și al Feritinei scade considerabil, pe fondul anemiei, părul devine uscat și începe de cadă.
   
 • Zincul - modulează schimbul de testosteron, îl „distanțează” de la folicul. Deficitul de zinc poate cauza căderea intensificată a părului, iar firele devin subțiri și își pierd din pigmentul de culoare.
   
 • Vitaminele grupei B – asigură creșterea și alimentatia cu sânge la nivelul foliculului.
   
 • Biotina – foarte importantă, având un rol esențial în schimbul de carbohidrați, aminoacizi și grăsimi.
   
 • Colagenul – menține structura părului și îi oferă aminoacizi utili pentru creștere și regenerare.
   
 • Vitamina C – stimulează productia de collagen, facilitează absorbția de fier în sânge. Deficitul de vitamina C provoacă hiperkeratoză foliculară – părul devine foarte aspru, vaporos și predestinat spre ondulare.
   
 • Vitamina D – face părul mai rezistent, reduce căderea și chiar (conform unui studiu din anul 2012) – ajută la crearea noilor foliculi.

Pe lângă acești nutrienți, este necesar să ai o alimentație echilibrată și să consumi cantitatea necesară de lichide. Optează pentru produse calitative și profesionale de îngrijire a părului, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.