În ultimul timp elementele Q10, Seleniul și Biotina se regăsesc în practic toate produsele de frumusețe pentru femei, mai ales în cele destinate femeilor peste 30 de ani. De ce anume și care sunt beneficiile acestor ingrediente, vă povestim în cele ce urmează.

Coenzima Q10
 nu este doar o poveste relatată de reclame și tratamentele anti-aging. Acest element este prezent în orice organism și este responsabil de procese celulare importante pentru sănătate și longevitate. Coenzima Q10 este o substanță liposolubilă miraculoasă, considerată atât de medici cât și de cosmetologi drept o adevărată ”fântână a tinereții” grație efectelor sale antirid.

mamaplus

Beneficiile vitaminei Q10:

  • un aliat de bază în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare.
  • susține fertilitatea și este o sursă continuă de energie.
  • are efect vasodilatator ușor, reducând astfel riscul de hipertensiune arterială.
  • un antioxidant puternic care reduce nivelul colesterolului “rău” și crește nivelul celui “bun”.
  • protejează plămânii, ajută la slăbit, reglează glicemia.

Coenzima Q10 în cosmetologie

mamaplus

Q10 este unul dintre ingredientele în vogă care se regăsește pe toate ambalajele produselor cosmetice, în special a cremelor pentru regenerare și riduri. După vârsta de 30-35 de ani, pielea începe să își schimbe aspectul, fiind vizibile primele riduri, ceea ce înseamnă că nivelul Q10 scade, din cauza producției insuficiente de colagen, elastină și alte molecule importante pentru elasticitatea pielii.

Dat fiind faptul că vitamina Q10 se conține în doza necesară în suplimentele Swiss Energy Beauty Vit, putem spune că acest complex de vitamine reduce semnificativ riscul de îmbătrânire a celulelor pielii. La fel de eficiente sunt și produsele cosmetice care conțin coenzima Q10, însă pentru obținerea unui efect maxim este recomandată combinarea acestor produse.

Seleniu – benefic pentru bărbați și femei

Atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, seleniul are un efect antioxidant, altfel spus luptă împotriva radicalilor liberi. Acesta se regăsește în majoritatea țesuturilor musculare ale corpului, inclusiv în rinichi, ficat, splină şi pancreas. Cea mai mare cantitate se găsește în glanda tiroidă, asemănător iodului. Trebuie să recunoaștem că deficiența de seleniu este mai vizibilă la femei decât la bărbați și asta pentru că are un impact puternic asupra funcțiilor hormonale. În cazul femeilor, o cantitate mare de seleniu se aliază cu vitamina E şi încetinește procesele de îmbătrânire. Seleniul este recomandat în mod deosebit femeilor în perioada de menopauză, deoarece ameliorează bufeurile și starea de indispoziție generală.

mamaplus

Seleniul mai are un rol important în menținerea sănătății pielii, părului și a unghiilor. Totodată, intervine în sinteza coenzimei Q10, iar rezultatele nu vor întârzia să apară dacă aceste elemente vor fi administrate concomitent (Q10+Se+vit E), în doza necesară acestea se regăsesc în suplimentele SE Beauty Vit.

Biotina – supranumită vitamina frumuseții

Biotina, cunoscută și ca vitamina B7, este responsabilă de metabolismul carbohidraților, acizilor grași și a unor aminoacizi. Având impact pozitiv asupra sănătății pielii, părului și unghiilor, este utilizată în tratamentul bolilor de piele cum ar fi acneea și dermatita. Dat fiind faptul că această vitamină nu se acumulează în organism, ea este luată din alimentele pe care le consumăm zi de zi și este sintetizată în intestine.

mamaplus

Au fost efectuate numeroase studii și cercetări asupra acestei vitamine, iar rezultatele acestora demonstrează că starea precară a părului, pielii și unghiilor, precum și chelia, se poate datora insuficienței de biotină. Mai mult decât atât, deficiența de biotină contribuie la scăderea concentrației de zinc la nivelul pielii, ceea ce perturbă activitatea glandelor sebacee și agravează starea epidermei. Biotina pentru combaterea problemei căderii părului și a altor afecțiuni ale pielii, în doza necesară, se conține în suplimentul Swiss Energy Hair, Nail & Skin.

Sănătatea reprezintă o stare de armonie mentală, emoțională și fizică. Puritatea și echilibrul trebuie să se regăsească atât în ceea ce consumăm, în regimul de viață pe care îl avem, cât și în mediul în care trăim, gândurile pe care le dezvoltăm și în sentimentele pe care le nutrim. Pentru o sănătate de fier consumați alimente și suplimente calitative îmbogățite cu seleniu, Q10 și multivitamine necesare organismului. Optați pentru calitatea elvețiană, optați pentru Swiss Energy.