Stresul, dezechilibrele hormonale, poluarea, alimentația nepotrivită, anumite vopsele de păr sau ereditatea sunt doar câțiva dintre factorii care duc la subțierea firului de păr. Vestea bună este că saloanele de înfrumusețare au soluții profesionale eficiente pentru remedierea acestui neajuns. Vestea proastă este că sunt costisitoare şi necesită timp. Există însă şi remedii la îndemâna oricui, care pot fi utilizate în confortul propriei case. Iată ce soluții vă propunem pentru a ajuta părul să câştige în volum.

Măşti şi tratamente pentru păr:

Masca cu ou

Oul este o sursă abundentă de proteine, dar trebuie să ştiți că se foloseşte diferit, în funcție de tipul de păr. Astfel, gălbenuşul este indicat în cazul părului uscat şi deteriorat, în timp ce albuşul se foloseşte  pe părul cu tendințe de îngrăşare.

2 gălbenuşuri (sau albuşuri) se bat până ajunge la o consistență cremoasă şi se aplică pe părul umed, masând uşor. După 30 de minute, spălați părul cu şampon.

Uleiul de măsline

Are proprietatea de hrăni firul de păr şi intesifică circulația sângelui la nivelul scalpului. Se aplică pe părul umed, masând uşor. Poate fi lăsat şi peste noapte, cu părul înfăşurat într-un prosop. Cel mai eficient este uleiul extravirgin, obținut prin presare la rece.

Sucul de aloe vera

Aloe vera are proprietăți cicatrizante şi restabileşte ph-ul natural al pielii. Două-trei frunze de aloe vera se pun în blender până obțineți o pastă gelatinoasă. Se masează pielea capului şi se întinde pe toată lungimea părului.

Ceaiul de urzică

Urzica are proprietăți regenerante şi revitalizante. Îmbunătățeşte circulația periferică. 500 g de frunze de urzică se lasă un minut să clocotească. Acoperiți, stingeți focul, iar după 10 minute strecurați fiertura. Masați scalpul şi firele de păr şi lăsați 30 de minute pe păr. Spălați părul ca de obicei.

Rădăcina de brusture amar

Stimulează circulația sanguină şi regenerează rădăcina firului de păr, făcându-l mai rezistent. 500 gr de rădăcină uscată (se găseşte în magazinele cu produse naturiste) se fierb timp de 20 de minute. Se strecoară şi se masează părul şi scalpul imediat după spălare. Lăsați 5-10 minute pe păr, apoi clătiți.

Ulei esenţial de rozmarin

Acționează la nivel celular, favorizând regenerarea foliculilor şi stimulând creşterea părului. Se adaugă câteva picături în balsamul de păr folosit de obicei, masând pe toată lungimea şi pe scalp. Lăsați 5 minute să acționeze, apoi clătiți.

Alimente care ajută la creşterea părului:

Proteinele, vitaminele A, D şi E, fierul , zincul, acidul folic, acizi graşi Omega 3 sunt câteva dintre ingredientele care favorizează creşterea unui păr sănătos. Iată ce alimente trebuie să consumi: 

  • Spanac. Conține fier, vitamina C şi acid folic.
  • Linte. Este bogată în proteine, zinc şi biotine.
  • Somon. Conține acizi graşi omega 3.
  • Stridii, midii, fructe de mare. Au un conținut ridicat de zinc, mineral esențial pentru creşterea părului.