Practic fiecare dintre noi face greşeli în timpul îngrijirii unghiilor. Ca rezultat, unghiile noastre se subţiază şi se exfoliază, iar manichiura nu arată la fel de bine. Am făcut o selecţie a 10 lucruri care dăunează unghiile: verifică-te şi ia măsuri!

Top 10 greşeli pe care le faci referitor la unghiile tale

1. Foloseşti o pilă metalică

Un instrument care se găseşte, probabil, în trusa ta de machiaj şi pe care ar trebui să îl arunci imediat. Da, pilele metalice sunt rezistente şi durabile şi cu siguranţă pot fi folosite un timp mult mai îndelungat decât pilele moi cu pulverizare. Însă economia nu este atât de mare încât să optezi pentru unghii exfoliate după folosirea unui instrument necalitativ.

2. Speli vasele fără mănuşi

Top 10 greşeli pe care le faci referitor la unghiile tale

Nu există nimic mai rău pentru unghii şi piele decât acţiunea produselor de curăţare. Compoziţia chimică a gelului de spălat vase, capabil să dizolve chiar şi grăsimea uscată de pe tigăii, procedează la fel cu unghiile tale – le distruge. Uscăciunea, fragilitatea şi stratificarea – acestea sunt rezultatele acţiunii produselor de curăţat agresive. De aceea, dacă vrei ca unghiile să fie sănătoasă, iar pielea mâinilor – netedă, spală vasele şi fă curăţenie în mănuşi.

3. Îţi tai unghiile cu foarfeca

Dacă vrei ca unghiile să înceapă să se stratifice, taie-le cu forfecuţa, este metoda cea mai sigură! Şi asta, pentru că este practic imposibil să tai drept unghiile cu ajutorul foarfecelui. Foloseşte unghiere (cleştişoare), ca la saloane.

4. Rupi cu dinţii pielicelele moarte

Top 10 greşeli pe care le faci referitor la unghiile tale

Dacă după câteva zile de la manichiură ai observat o pielicică moartă, nu o tăia cu dinţii şi nici nu o trage – ai putea infecta locul respectiv. Taie cu atenţie pielea moartă cu ajutorul unui cleştişor şi dezinfectează locul respectiv, pentru a evita orice probleme.

5. Îţi pileşti incorect unghiile

Cum îţi pileşti unghiile? Apeşi şi tragi tare dintr-o parte în alta? Atunci nu e de mirare că unghiile încep să se exfolieze. Algoritmul corect este următorul: pileşte într-o singură direcţie, iar apoi treci cu pila de sus în jos, pentru a finisa vârfurile.

6. Îndepărtezi oja-gel cu un beţişor de metal

Top 10 greşeli pe care le faci referitor la unghiile tale

Dacă îndepărtezi oja-gel acasă, nu o face cu instrumente de metal – vei afecta lama unghiei. Foloseşte un beţişor de lemn: el este suficient de moale şi nu va zgâria unghia.

7. Nu ţii suficient timp lichidul pentru îndepărtarea ojei-gel

Reţine o regulă simplă: unghiile suferă nu din cauza compoziţiei ojei-gel, ci în timpul îndepărtării incorecte! Atunci când ţi le ştergi singură, ai grijă ca lichidul să fi acţionat suficient timp. Gelul trebuie să iasă uşor, fără eforturi, atunci nu veţi afecta suprafaţa unghiei şi nu vei avea nevoie să foloseşti pila pentru a îndepărta resturile.

8. Tai cuticulele prea adânc

Top 10 greşeli pe care le faci referitor la unghiile tale

Te-am sfătui să renunţi la tăierea cuticulelor, dar dacă totuşi o faci, nu tăia fără milă toată pieliţa – ea va începe să crească şi mai repede. În plus, dacă te vei tăia sau vei vătăma baza unghiei, lama acesteia se poate deforma. Foloseşte mai bine remover, pentru a înmuia cuticulele, iar apoi îndepărtează-le cu un beţişor de lemn, tăind cu cleştişoarele pieliţele moarte rămase.

9. Uiţi să foloseşti bază de lac

Dacă îţi vopseşti unghiile acasă, trebuie să îţi cumperi obligatoriu o bază sub lac – ea prelungeşte viaţa manichiurii şi asigură unghiilor protecţie împotriva compoziţiei chimice a ojei. Dacă sari peste această etapă, nu te mira că unghiile devin galbene după vopsire, era de aşteptat!

10. Îţi lustruieşti unghiile

Top 10 greşeli pe care le faci referitor la unghiile tale

Pilele speciale pentru lustruirea unghiilor le fac să arate bine chiar şi fără lac, dar ţi-ai pus vreodată întrebarea cum se obţine acest efect? La început îndepărtezi cu o pila aspră stratul superior al lamei unghiilor, iar apoi cu una moale o lustruieşti. Ghici ce se întâmplă cu unghia? Corect, se subţiază şi devine mai fragilă.

Sursa