mamaplus

Șuvițele tale au tendință de îngrăşare? Iată un ghid de îngrijire pentru părul gras

0
//
11.02.2020

Indiferent de cât de mult te străduieşti să menții un aspect curat, şuvițele tale au tendință de îngrăşare? Nu îți face griji, există soluții simple de îngrijire a părului gras. Totul începe de la câteva mici schimbări în rutina ta de înfrumusețare.

Contează şi cum te speli pe cap

E bine să te asiguri dacă îți şamponezi sau nu părul în mod corespunzător. Ar trebui, la modul ideal, să îți speli părul cu şampon cel puțin 30 de secunde.

În unele cazuri, părul gras este, de fapt, o consecință a şamponului sau balsamului care nu a fost clătit şi îndepărtat cu apă din belşug. Clăteşte-ți părul cu apă potrivită după şamponare.

Apa fierbinte poate stimula glandele care produc sebum – substanța grasă secretată de glandele sebacee – în vreme ce apa mai rece ajută la închiderea lor. Totodată, apa cu o temperatură mai scăzută ajută la închiderea cuticulei părului şi reduce deteriorarea firelor.

Nu abuza de uscătorul de păr

Atunci când ai această posibilitate, lasă părul să se usuce în mod natural. Dacă eşti nevoită să foloseşti un uscător, e bine să menții căldura la un nivel minim, deoarece temperatura prea ridicată a aerului poate stimula producția de sebum.

Evită „încărcarea“ podoabei capilare

Sfatul este să îți atingi părul cu mâinile cât mai puțin cu putință. Cu cât îți atingi părul mai des, îl periezi şi chiar îl încarci folosind produse de styling, cu atât scalpul va produce mai mult sebum, iar şuvițele tale cu tendință de îngrăşare vor fi mai vizibile.

Şamponul uscat, soluție temporară

Acest tip de produs de îngrijire poate îmbunătăți aspectul părului într-un timp scurt.

Şamponul uscat absoarbe rapid sebumul şi poți opta pentru varianta aceasta în zilele în care nu ai avut timp să îți şamponezi podoaba capilară. Produsul oferă volum părului şi absoarbe mirosurile neplăcute.

Fără produse care promit strălucire

Sfatul specialiştilor este să stai departe de aceste variante.

Strălucirea înseamnă că şamponul sau balsamul este îmbogățit cu uleiuri. Alege produse pentru păr care îți oferă volum, deoarece acestea conțin, de regulă, mai puține uleiuri care ți-ar putea face şuvițele să pară unsuroase.

Sfat

Foloseşte un şampon sau un tratament clarifiant de 2 ori pe lună pentru a îndepărta urmele de sebum şi murdărie.