Părul tău este gras la rădăcină și uscat la vârfuri? Ei bine, trebuie să ai o rutină specială de frumusețe pentru a satisface atât nevoile părului de la rădăcină, cât și pe cele ale vârfurilor.

Cum îngrijești părul gras la rădăcină și uscat la vârfuri:

Rutina de beauty este foarte importantă. Cu cât scalpul este spălat mai des, cu atât mai mult sebum secretă, așa că ideal ar fi să nu îți speli părul zilnic. De două, trei ori pe săptămână este suficient să fie spălat.

Șamponează scalpul de două ori, fără să aplici șampon direct pe vârfuri. Folosește un șampon pentru păr gras. Astfel, sebumul de la rădăcină va fi îndepărtat. Pentru a hidrata însă vârfurile uscate, aplică un balsam pentru păr uscat, însă numai pe lungimea firelor de păr, nu și la rădăcină. Șamponul 2 în 1, cu balsam inclus, trebuie evitat dacă ai păr gras la rădăcină și uscat la vârfuri.

Dacă este necesar, poți folosi șampon uscat pentru a prelungi perioada dintre spălări. Atunci când aplici șampon uscat, hidratează-ți și vârfurile folosind ulei hidratant.

De asemenea, pentru a combate deshidratarea părului, folosește o mască sau un tratament pentru hidratare intensă cel puțin o dată pe săptămână.

Clătirea părului este și ea importantă și, pentru prevenirea părului gras la rădăcină, este indicat să folosești apă rece, nu caldă. Pentru estomparea sebumului în exces, îți poți clăti podoaba capilară cu ceai rece. Ceaiul conține acid tanic, care îngustează porii de pe scalp și previne sebumul în exces.

Uscarea părului cu foehn-ul deshidratează podoaba capilară, așa că ar fi bine să lași părul să se usuce în mod natural. Dacă totuși usuci părul cu foehn-ul pentru a economisi timp, aplică un produs pentru protecție termică.

Perie-ți părul în fiecare dimineață și seara. Uleiurile naturale care se regăsesc la nivelul scalpului sunt astfel împrăștiate pe toată lungimea podoabei capilare, hidratând vârfurile uscate.

Dacă folosești uleiuri și alte produse pentru hidratare după ce te coafezi, ai grijă să nu atingi rădăcina. Produsele cosmetice pentru hidratare agravează problema rădăcinilor grase, așa că păstrează-le pentru vârfurile uscate, care chiar au nevoie de hidratare.

Mască pentru părul gras de la rădăcină:

Pentru combaterea uleiurilor în exces de la nivelul scalpului, folosește o mască pe bază de albușuri de ouă și zeamă de lămâie.

Pentru această mască ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 albuș de ou;
  • 1 linguriță de sare;
  • zeamă de la o lămâie.

Bate albușul, apoi adaugă sarea și zeama de lămâie. Aplică masca pe scalp, nu și pe lungimea podoabei capilare, apoi las-o să acționeze preț de 30 de minute. Clătește părul cu apă călduță, șamponează scalpul și aplică balsam pe vârfuri.

Mască pentru vârfuri uscate:

O mască hidratantă pe bază de uleiuri naturale va reda textura mătăsoasă a părului tău. Pentru o asemenea mască ai nevoie de:

  • 2 părți de ulei de cocos;
  • 1 parte de ulei de măsline.

Amestecă uleiul de cocos topit cu ulei de măsline și aplică masca obținută numai pe vârfuri. Lasă masca să acționeze timp de 30 de minute, clătește, șamponează și clătește din nou. Pentru a te asigura că uleiurile nu ajung la rădăcină, prinde-ți părul cu un elastic de păr și apoi aplică masca pe vârfuri.