mamaplus

Sfaturi și soluții pentru îngrijirea mâinilor uscate. Ce să mai folosești pe lângă cremă

0
//
19.02.2020

Deși nu este o afecțiune periculoasă, poate fi una foarte iritantă. În cele mai multe cazuri, mâinile uscate sunt cauzate de condițiile de mediu. Vremea, de exemplu, poate usca mâinile. Spălarea frecventă a mâinilor, expunerea la substanțe chimice și anumite afecțiuni medicale pot usca și ele pielea de pe mâini. Există mai multe modalități de a vă menține pielea hidratată, indiferent de cauză. Vă propunem câteva remedii și modalități de prevenire a mâinilor uscate.

Hidratați-le

Aplicați de câteva ori pe zi o cremă hidratantă de calitate sau o loțiune de calitate. Ele ajută la restabilirea umidității și la păstrarea ei în piele.

Purtați mănuși

Dacă mâinile sunt cufundate frecvent în apă, cum ar fi în timp ce spălați vasele, luați în considerare purtarea unei perechi de mănuși. Mănușile ajută la prevenirea apei de a vă spăla pielea de uleiurile sale naturale.

Reduceți nivelul de stres

S-ar putea să sune ciudat, dar poate exista o mică asociere între stres și eczeme.

Tratați-le peste noapte

Unul dintre cele mai bune remedii pentru mâinile uscate este să vă ungeți mâinle noaptea cu loțiune sau cu o cremă hidratantă pe bază de petrol. După aceea, acoperiți-vă mâinile cu o pereche de mănuși sau șosete moi.

Creme speciale preparate direct în farmacii

Pentru pielea foarte uscată și solzoasă, medicul vă poate recomanda loțiune specială care conține acid lactic sau uree.

Aplicați crema de hidrocortizon

În unele cazuri, persoanele cu mâini uscate se confruntă cu dermatită, unde pielea devine inflamată și roșie. Hidrocortizonul poate ajuta la calmarea pielii iritate.

Folosiți un pansament umed

Pielea care s-a crăpat de la uscăciune va trebui tratată înainte să se vindece complet. Medicul vă poate recomanda un pansament umed pe măsură ce pielea se vindecă.

Cum preveniți mâinile uscate

Dacă mâinile uscate sunt cauzate de condițiile de muncă, luați în considerare să luați mereu la serviciu un tub de cremă de mâini, astfel încât să puteți să o aplicați pe parcursul zilei. Căutați produse care conțin ingrediente precum: glicerină, ulei de jojoba, unt de cacao, aloe.

Dacă lucrați într-un loc care necesită spălare frecventă a mâinilor, cum ar fi un spital sau un restaurant, folosiți mănuși. De asemenea, trebuie să evitați căldura excesivă, cum ar fi uscătoaele de mâini. Ca și frigul, și  poate usca pielea.