Părul stă impecabil atunci când este curat. Este strălucitor, are volum şi îl poţi aranja cu uşurinţă, însă nu face un obicei din asta! Cu cât mai rar, cu atât mai bine. Stilistul Julian Farel a dezvăluit cât de des este indicat să te speli pe cap, în funcţie de tipul de păr.

mamaplus

Unele persoane pot sta zile întregi fără să îşi spele părul şi totuşi să arate bine, iar altele sunt nevoite să facă acest lucru zilnic. Fiecare persoană este diferită, de aceea nu putem spune că există un anumit ritual de frumuseţe care să se potrivească tuturor tipurilor de păr.

Părului îi prinde bine spălatul mai rar

Potrivit stilistului Julian Farel, spălatul des îţi face mai mult rău. “Dacă te speli pe cap în fiecare zi vei înlătura uleiurile naturale pe care le secretă scalpul, ceea ce duce la un păr mai uscat şi mai fragil”, a precizat el.

El recomandă spălarea părului la 2-3 zile, însă există şi excepţii. Dacă părul este afectat de folosirea prelungită la produselor de îngrijire, atunci are nevoie de îngrijire specială şi ar trebui să îţi speli părul doar de două ori pe săptămână. Acelaşi lucru este valabil şi pentru persoanele care au părul gras. Te poţi spăla pe cap, însă fără să foloseşti şampon. Poţi face acelaşi lucru şi după ce ai fost la sala şi ai transpirat.

Totodată, balsamul trebuie folosit doar pe vârfuri, altfel rişti să te trezeşti cu părul şi mai gras, fără să ştii de ce.

Şi nu uita! Folosește un şampon potrivit tipului de păr: cel uscat are nevoie de un şampon nutritiv, părul fragil de unul reparator, în timp ce părul vopsit necesită un produs mai blând.

Sursa