Anii trec, iar acest lucru se vede cel mai bine pe față, prin apariția ridurilor. Aceste cute inestetice și deranjante sunt cel mai vizibil semn al îmbătrânirii, iar oamenii fac tot posibilul ca să le ascundă. Te-ai gândit, însă, că ridurile îți pot trimite un mesaj de la corpul tău în ceea ce privește unele afecțiuni pe care le ai, dar încă nu îți dai seama? Află în continuare ce mesaje îți transmit ridurile de pe față.

Creierul

Cercetătorii au legat ridurile faciale de îmbătrânirea creierului. Studiile au arătat clar: cu cât ai mai multe, cu atât creierul este mai afectat de îmbătrânire. Când nu folosim cremele de protecție solară, nu are de suferit numai pielea, ci și creierul, accentuându-se procesul de inflamație, deloc benefic pentru organism.

Potrivit echipei conduse de dr. Douglas Fields, inflamarea pielii contribuie la îmbătrânirea prematură a creierului și la apariția unor boli degenerative, pentru că celulele pielii și cele ale creierului sunt din același țesut embrionar. Rata de îmbătrânire a amândurora este aceeași.

Ce ai de făcut? Fă exerciții fizice, antrenează-ți creierul, evită toxinele, stresul și excesul de alcool.

Inima

Societatea Americană de cercetare a sănătății inimii a analizat datele a peste 10.000 de persoane timp de 35 de ani și au descoperit că apariția ridurilor este în strânsă legătură cu problemele la inimă. Din totalul dosarelor studiate, 50% dintre cazurile de probleme cardiovasculare erau înregistrate și cu tulburări ale pielii. Sfatul specialiștilor este că atunci când la nici 40 de ani ai riduri pronunțate, să-ți faci o programare la cardiolog.

Oase

Studiile au arătat că ridurile au legătură și cu osteoporoza. Cu cât ridurile sunt mai pronunțate, cu atât scade densitatea osoasă.