Temperaturile ridicate nu sunt deloc prietenoase cu machiajul. Iată o listă de produse cosmetice sau de îngrijire la care să renunți vara sau să le înlocuiești cu altele.

mamaplus

Să presupunem că pleci foarte de dimineață de acasă, când este răcoare, iar machiajul tău arată impecabil. În jurul prânzului, însă, dacă ieși doar câteva minute afară sau ai de făcut câteva drumuri prin soare, riști ca machiajul să se strice și nici nu ai cum să-l remediezi. Încearcă să renunți la câteva produse cosmetice și vei scăpa de astfel de probleme în timpul verii.

Fondul de ten.
Rezumă-te să-l folosești doar în serile mai răcoroase, când mergi la o petrecere în aer liber. Dacă ai tenul gras, folosește un fond de ten spumă, cu o textură mai lejeră și efect matifiant. Strălucirea naturală a tenului este cel mai bun machiaj. Singurul produs la care nu ai voie să renunți este cel cu factor de protecție solară.

Rujurile cu textură mată.
De preferat este să alegi rujuri cu textură lichidă și să renunți la cele mate. Buzele au tendința de a se usca mai mult în timpul verii, de aceea rujul lichid, aplicat după ce ai hidratat cu balsam buzele este ideal pentru acest sezon.

Pudra compactă.
Pudra are rolul de a fixa machiajul și de oferi un aspect mat al tenului. Dacă o aplici prea des sau în cantitate mare, riști să se blocheze porii dilatați și, de asemenea, să evidențiezi ridurile sau liniile fine. În cazul în care nu poți renunța la acest produs, alege o pudra minerală, matifiantă, potrivită pentru zilele de vară.

Fardurile cremoase de pleoape.
Uită de ele pe perioada verii. Acest tip de farduri se vor strânge în pliurile pleoapelor și va fi destul de dificil să refaci machiajul fără să-l ștergi în totalitate. Optează pentru farduri lichide și aplică-le pe pleoape după ce ai folosit o bază de machiaj.

Dacă mai optezi și pentru un rimel rezistent la apă, ești salvată de surprizele neplăcute pe care le poți observa în oglindă pe parcursul zilei.

Sursa