Știm că singurul motiv pentru care ai putut să te ridici din pat în ultimul an a fost o cafea bună! Dar cofeina are un alt loc de muncă acum: preluarea industriei îngrijirii părului. Și spre deosebire de unele dintre celelalte ingrediente pe care le vezi peste, aceste produse precum șampoane, balsamuri și tratamente cu cofeină au în spate o știință destul de puternică.

Cofeina stimulează fluxul de sânge la nivelul scalpului, explică Bridgette Hill, tricholog și colorist la salonul Paul Labrecque și la spa-ul Skincare din New York și Palm Beach. Și acest lucru este crucial, deoarece sângele este cel ce hrănește scalpul cu oxigenul și substanțele nutritive de care are nevoie pentru a rămâne sănătos. În lipsa acestora, mai ales din cauza geneticii sau a dietei, foliculii și firele de păr suferă, ducând la uscare, subțierea sau căderea părului. Iată că produsele cu infuzie de cofeină ar putea fi un plus important pentru rutina ta de îngrijire a părului.

Cofeina împiedică în mod natural căderea părului

De asemenea, cofeina stimulează părul să crească în continuare, cam așa cum face minoxidilul (medicament utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale și al căderii părului la bărbați și femei). Deci, în principiu, gândește-te la îngrijirea părului cu cofeină ca la o formă de prevenire și ca o modalitate proactivă de a obține un păr mai lung, mai gros și mai sănătos.

Există un singur avertisment! Produsele cu cofeină necesită aproximativ trei luni de utilizare continuă pentru a obține rezultate.