Industria produselor cosmetice s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp, producătorii de farduri ajungând să câştige sume enorme de bani în urma prețurilor exorbitante pe care le stabilesc pentru produsele lor. Ca orice alt lucru de brand pe care oamenii îl caută şi care poate fi folosit pentru a scoate profit, produsele de machiaj au ajuns să fie şi ele contrafăcute. Din nefericire, acest gen de produse sunt foarte răspândite în momentul de faţă şi există riscul să ajungi în posesia unui astfel de obiect, deşi tu aveai convingerea că îţi cumperi originalul.

Există însă câteva trucuri prin care poţi deosebi produsele originale de cele contrafăcute, astfel că vei cumpăra întotdeauna doar ceea ce îți doreşti!

Cumpără produsele cosmetice doar de la distribuitorii autorizaţi

ORIGINAL sau FALS? Uite cum descoperi produsele cosmetice CONTRAFĂCUTE

Deşi am putea să ne imaginăm că acest sfat este foarte uşor de urmat, au început să apară din ce în ce mai multe lanţuri de magazine care pozează în distribuitori autorizaţi şi comercializează reproduceri ale produselor de brand. Pe lângă acest lucru, nu de puţine ori s-a întâmplat ca astfel de produse contrafăcute să se strecoare şi pe rafturile magazinelor autorizate.

Dacă ai dubii, verifică întotdeauna listele disponibile online cu magazinele care pot vinde aceste produse şi site-urile pe care le poţi găsi. Dacă te găseşti într-un magazin sau pe un site care nu se află pe lista anterior menţionată, nu achiziţiona produse cosmetice de acolo.

Preţul produselor cosmetice de firmă este destul de ridicat. Deşi acestora li se pot aplica reduceri, sunt foarte rare ocaziile în care vei cumpăra un produs de machiaj veritabil la -80% aşa că, dacă eşti tentat de o astfel de ofertă, cel mai bine ar fi să te retragi şi să renunţi la achiziţia pe care voiai să o faci.

Uită-te cu foarte mare atenţie la ambalaj

ORIGINAL sau FALS? Uite cum descoperi produsele cosmetice CONTRAFĂCUTE

Deşi există anumite produse cosmetice care sunt reproduse într-un mod extrem de grosolan şi de greşit, unele reproduceri sunt lucrate minuţios şi acordă foarte mare atenţie detaliilor. Una dintre cele mai bune metode de a verifica dacă un produs este original sau nu, este verificarea imaginii produsului de pe site-ul producătorului şi compararea sa cu cel pe care vrei să îl achiziţionezi. Din fericire, foarte multe site-uri te lasă acum să şi măreşti pozele pentru a putea verifica cu atenţie toate detaliile.

Chiar şi cea mai mică nepotrivire precum forma unei litere, culoarea, dimensiunea ambalajului sau detaliile mărunte care sunt adăugate sau lipsesc demonstrează că eşti în faţa unui produs contrafăcut.

Verifică codul de bare, numărul de serie şi informaţiile de fabricaţie

ORIGINAL sau FALS? Uite cum descoperi produsele cosmetice CONTRAFĂCUTE

În cazul în care produsul este contrafăcut, atunci cel mai probabil nimeni nu s-a străduit să potrivească numerele de identificare cu ţara în care eşti sau cu cea din care ele provin. De asemenea, în cazul produselor contrafăcute, numărul de serie lipseşte în multe dintre cazuri. Dacă produsul pe care vrei să îl cumperi vine împachetat într-o cutie, atunci verifică dacă numărul de pe produs se potrivește cu cel de pe cutie.

Verifică nuanţele produsului

ORIGINAL sau FALS? Uite cum descoperi produsele cosmetice CONTRAFĂCUTE

Fardurile de ochi, blush-urile, rujurile sau glossurile contrafăcute sunt reproduse de cele mai multe ori în nunaţe uşor diferite de produsele originale, aşa că poţi oricând să cauţi nişte imagini online pentru a compara nuanţele. Nu uita, în cazul unei palete de farduri, verifică fiecare nuanţă în parte, doar pentru că 2-3 nuanţe se potrivesc sau seamănă cu cele originale, nu înseamnă că paleta este originală.

Verifică mirosul şi consistența produsului

ORIGINAL sau FALS? Uite cum descoperi produsele cosmetice CONTRAFĂCUTE

Cosmeticele autentice nu conţin substanţe cu miros neplăcut şi nu vor avea niciodată imperfecţiuni. În cazul în care eşti în faţa unui produs care nu arată uniform sau omogen sau nu este pe atât de atractiv pe cât te aşteptai, nu îl cumpăra! Produsele originale arată cu adevărat ca cele din reclame, astfel că nu ar trebui să le poţi găsi niciun fel de defect. Dacă un produs este prea puternic parfumat, acest lucru poate fi un semn cum că acesta ar fi o reproducere.

Verifică pensulele

ORIGINAL sau FALS? Uite cum descoperi produsele cosmetice CONTRAFĂCUTE

Deşi ambalajul unui produs contrafăcut poate arăta foarte similar cu cel real, poţi stabili dacă un produs este original sau nu verificând pensulele din interior. Lumea nu obişnuieşte să le acorde foarte multă atenţie aşa că, de foarte multe ori acestea pot arăta diferit de varianta din trusele originale. Dacă simţi că o pensulă nu este îndeajuns de moale sau de densă pe cât ţi-ai fi imaginat-o, cel mai bine ar fi să nu o cumperi.

Testează produsele înainte de a le cumpăra

ORIGINAL sau FALS? Uite cum descoperi produsele cosmetice CONTRAFĂCUTE

Distribuitorii veritabili de produse cosmetice te vor lăsa să testezi produsele în magazin. Fardurile originale nu ar trebui să se întindă greu, să nu se distribuie uniform sau să se oxideze. Testează produsul apoi aşteaptă câteva minute să vezi dacă îşi schimbă aspectul sau consistența.

Sursa: edamagazine.ro