Părul tău se îngrașă aparent în aceeași zi în care l-ai spălat, ai firele despicate sau părul extrem de uscat? Cu siguranță la mijloc ar fi câteva greșeli pe care le faci în rutina ta zilnică de înfrumusețare și ele țin de modul în care te speli pe cap sau îți usuci podoaba capilară și produsele pe care le folosești.

Te speli pe cap zilnic

Să te speli pe cap în fiecare zi poate fi pentru tine un lucru normal. Dar totul depinde de tipul de păr pe care îl ai. Spălându-ți părul zilnic, sebum-ul secretat la nivelul scalpului nu are timp să acționeze și astfel părul tău va fi lipsit de vitalitate. Excepție face tipul de păr gras. Dacă te încadrezi în această categorie, spălatul zilnic pe cap nu are un impact negativ asupra părului.

Folosești același produs tot timpul

De multe ori se întâmplă să ne placă atât de mult un produs încât rămânem fidele aceluiași șampon timp de mulți ani. În general trebuie să schimbăm tipul de șampon după o perioadă. O dată la câteva luni, înlocuiește actualul tău șampon cu un alt produs potrivit tipului tău de păr. Poți folosi o dată pe lună și un șampon purificator.

Nu îți uzi bine părul

Fără suficientă apă, șamponul nu face spumă și din cauza aceasta ești tentată să mai adaugi produs. Totul se întâmplă din cauza faptului că părul nu este complet ud. Spuma este cea care îți curăță părul, nu cantitatea în exces de șampon. Fii sigură că, înainte de a aplica șamponul, părul tău este complet umed și nu exagera cu șamponul. Dacă vrei să te asiguri că părul tău este curat, poți aplica șamponul de două ori, clătind de fiecare dată.

Aplici prea multă presiune asupra scalpului

Ca să eviți rănirea părului și a scalpului, după aplicarea șamponului, masează ușor cu buricele degetelor și nu aplica presiune și nu folosi unghiile. Ideea de a aplica presiune asupra scalpului ne face să credem că vom curăța mai bine părul. Însă spuma șamponului este cea care curăță, nu presiunea sau insistența noastră.

Folosești balsamul în mod greșit

Nicio spălare nu este completă dacă nu folosești și balsam. Totuși, trebuie să ții cont că acest produs nu se aplică de la rădăcină până la vârfuri. Trebuie să acoperi aproximativ două treimi din lungimea părului începând de la vârfuri. Distribuie balsamul cu ajutorul degetelor și după 3-4 minute de așteptare, clătește cu apă din abundență.

Nu îți clătești bine părul

Multe dintre noi tratează cu superficialitate acest pas. Clătirea părului după folosirea șamponului, balsamului sau a măștii este foarte importantă. Dacă părul tău se îngrașă repede, acesta poate fi unul dintre motive. Nu te grăbi și asigură-te că ai îndepărtat orice urmă de produs. Ai grijă și la temperatura apei. Apa fierbinte îți usucă scalpul și firul de păr. Optează pentru o temperatură medie, astfel încât apa să nu fie nici prea rece, dar nici prea fierbinte.

Cum folosești prosopul

Cine nu folosește prosopul după ce și-a spălat părul? Este posibil să greșim și aici. Gestul de a ne înfășura prosopul în jurul capului este cât se poate de natural. Astfel se absoarbe apa în exces. Până aici totul este corect. Greșeala apare în momentul în care ne uscăm părul cu prosopul. Gestul nu face decât să ne deterioreze firul de par, iar în timp vor apărea și firele despicate.

Folosești prea multă căldură

Aceasta este probabil cea mai comună greșeală pe care o poți face, dar și cel mai greu de corectat. Cu atâtea tentații în jur, de la aparatul de uscat la placa de îndreptat părul și până la ondulator, este dificil să stăm departe de aerul cald. Folosește produse care protejează firul de păr împotriva căldurii aparatelor de styling și încearcă să îți lași părul să se usuce singur.