mamaplus

Nu arunca niciodată cojile de banană! Sunt bune la albirea dinților și hidratarea pielii

0
//
15.01.2021

Fiind un aliment delicios și sănătos care conține fibre, banana este preferată de foarte multă lume. Acest fruct conține substanțe nutritive esențiale precum potasiul și antioxidanți precum vitamina C. Totuși, foarte multă lume nu știe că și coaja de banană conține foarte multe elemente nutritive și benefice pentru sănătatea și frumusețea corpului.

Susținătorii cojilor de banane pentru îngrijirea pielii sugerează să:

  • frecați coaja de banană pe față pentru a lumina pielea și a reduce ridurile;
  • puneți coji de banane pe ochii închiși pentru a reduce umflăturile și cearcănele;
  • folosiți coaja de banană ca hidratant pentru hidratarea pielii;
  • frecați coaja pe cicatricile acneei pentru a le ajuta să se estompeze;
  • tratați psoriazisul prin aplicarea coajei de banane pe zona cu psoriazis pentru a hidrata și a ameliora mâncărimea;
  • îndepărtați negii și verucii prin lipirea unei bucăți de coajă de banană coaptă peste ei și lăsând-o acolo peste noapte.

Aceste utilizări sugerate nu sunt susținute de cercetările clinice. Cu toate acestea, potrivit studiilor de specialitate, cojile de banane au o serie de componente care oferă posibile beneficii.

O revizuire din 2018 a arătat că ele sunt bogate în fenolici, care au proprietăți puternice antimicrobiene și antioxidante și sunt asociate cu multe beneficii pentru sănătate. Potrivit unui articol din 2011, cojile de banane au un număr de compuși bioactivi, cum ar fi carotenoizii și polifenolii.

Un alt studiu din 2012 a constatat că extractele din coajă de banană au proprietăți antiinflamatoare.

Cojile de banane ajută la sănătatea părului

Susținătorii produselor naturale pentru sănătate și produse cosmetice sugerează utilizarea coajei de banane ca ingredient de bază pentru masca de păr. Se spune că vă face părul mai moale și mai strălucitor.

O modalitate prin care susțin această afirmație este prin atragerea atenției asupra antioxidanților din coaja de banane. Ei sugerează că acești antioxidanți neutralizează radicalii liberi pentru a menține părul puternic și sănătos.

Coji de banane sunt bune și pentru albirea dinților

Potrivit unui studiu din 2015, cojile de banane au demonstrat activitate antibacteriană împotriva A. actinomycetemcomitans și P. gingivalis. Aceste bacterii contribuie la boli parodontale, cum ar fi gingivita și parodontita.

Deși acest studiu și alte studii nu s-au concentrat pe aplicarea directă a cojii de banane pe dinți, practicienii vindecării naturale susțin că frecarea unei coji de banană pe dinți este bună pentru sănătatea lor și nu numai. Dacă faceți acest lucru în fiecare zi timp de o săptămână, coaja de banană vă poate albi dinții.