Dacă acum mulți ani degetele erau cea mai populară metodă de aplicare a fondului de ten, acum au apărut o mulțime de ustensile care ne ajută în acest proces. Însă dacă nu ești adepta folosirii pensulelor sau a burețeilor și vrei să rămâi la metoda clasică, trebuie să știi modul corect de aplicare a fondului de ten cu mâinile!

Modul corect de aplicare a fondului de ten cu degetele

Pensule de toate formele, faimosul Beautyblender, bureței de tot felul, aplicatoare din silicon – când vine vorba de aplicarea fondului de ten, ai la îndemână un arsenal de ustensile care să te ajute. Chiar și așa, de multe ori preferi acoperirea naturală pe care ți-o oferă aplicarea cu degetele a fondului de ten sau pur și simplu nu ai la îndemână nimic care să te ajute și ești nevoită să folosești degetele.

Nu trebuie să crezi că aplicarea fondului de ten cu degetele este greșită (când vine vorba de propriul machiaj). Trebuie doar să ții cont de igienă: dacă mâinile sunt curate și dezinfectate atunci când realizezi machiajul, folosirea degetelor este la fel de corectă precum folosirea burețeilor sau a pensulelor. Singura provocare rămâne obținerea unei acoperiri uniforme, fără linii sau dungi.

Odată ce afli tehnica corectă de aplicare a fondului de ten, nu vei mai avea această grijă!

Cum aplici fondul de ten cu degetele

  1. Cel mai important – asigură-te că mâinile sunt curate. Spală-le cu apă și săpun și aplică un gel dezinfectant.
  2. Scoate o cantitate mică de fond de ten pe spatele mâinii și aplică fondul de ten sub formă de puncte pe obraji, frunte și pe nas. Apoi freacă-ți mâinile energic pentru a le încălzi.
  3. Începând din centrul feței și mergând spre exterior, estompează fondul de ten în piele folosind buricele degetelor. Folosește mișcări de tapotare (niciodată de frecare!) și insistă în pliurile feței până când fondul de ten devine aproape invizibil. Dacă acoperirea este prea mică, revino cu punctele de fond de ten și repetă procedeul.
  4. Acesta este pasul de care probabil nu știai: spală-te pe mâini din nou și asigură-te că sunt perfect uscate. Presează-ți palmele pe față și fă o mișcare de rulare – astfel vei îndepărta excesul de produs și tenul nu va arată încărcat. Căldura palmelor va absorbi sebumul în exces și va fixa fondul de ten. Poți aplica și pudră, dar dacă formula fondului de ten este una matifiantă aproape că nu va mai fi nevoie.

Acum poți admira finish-ul perfect al tenului tău!

Sursa