mamaplus

Mierea pe față, un miracol. 4 beneficii pe care alimentul le are pentru tenul tău

0
//
01.11.2019

Tratamentele de față sunt importante pentru a avea un ten luminos, însă nu întotdeauna e necesar să apelezi la produse cosmetic din comerț. Ştiai că mierea are proprietăți hidratante şi antioxidante? Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, poți folosi cu încredere alimentul dulce.

Iată care sunt principalele beneficii pentru ten dacă foloseşti miere şi în ce mod e indicat să o foloseşti, în funcție de nevoile pe care le ai:

Ideală pentru curățarea zilnică a pielii

Poate că este timpul să faci o schimbare în rutina zilnică de curățare a tenului. Antioxidanții care se regăsesc în miere şi proprietățile sale antiseptice şi antibacteriene fac ca acest ingredient să lupte împotriva acneei. Va ajuta la deschiderea porilor şi va elimina punctele negre şi, totodată, va menține tenul hidratat pe tot parcursul zilei. Umezeşte fața cu apă, apoi aplică o jumătate de linguriță de miere pe ten şi masează în mişcări circulare timp de 30 de secunde, apoi clăteşte cu apă călduță şi continuă-ți rutina de skincare.

Produs natural pentru exfoliere

Ia-ți adio de la pielea uscată, iritații şi mâncărimi. Poți folosi o mască de exfoliere super delicată cu miere şi, din fericire, o poți alătura altor ingrediente sănătoase precum avocado, lămâie sau oțet de mere. Pentru început, curăță bine fața înainte de a aplica amestecul, apoi pune un strat subțire şi lasă-l să acționeze timp de 8-10 minute înainte de a clăti cu apă călduță. Urmează acest proces o dată sau de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Tratează acneea

Având în vedere că este un produs ideal pentru curățarea şi exfolierea tenului, cu siguranță are şanse mari să combată şi acneea. Datorită beneficiilor sale antiinflamatorii care ajută la îndepărtarea excesului de sebum, mai ales dacă este aplicat zi de zi, ajută la echilibrarea bacteriilor pielii. Ideal este să foloseşti mierea ca tratament local pentru acnee pentru a calma erupțiile, dar şi pentru a combate afecțiuni de piele ca eczema sau psoriazis. Proprietățile sale reparatoare ajută pielea deteriorată să se vindece mai repede.

Ideală pentru hidratare

Dacă te confrunți cu ten uscat sau piele care prezintă mâncărimi, aplică miere pentru a ameliora efectele.