mamaplus

Medic dermatolog: ”Nu faceți dușuri fierbinți când este frig afară și evitați hainele groase”

-
//
25.01.2021

În perioada rece a anului este foarte important să avem grijă de pielea noastră. Dermatologul Ionela Manole ne ajută cu ponturi pentru un ten de invidiat și în sezonul rece. Mare atenție la dușuri, hainele groase irită pielea, iar dieta este extrem de importantă pentru sănătatea pielii noaste.

”Trebuie să înțelegem că, atât timp cât iarna ne schimbăm garderoba, trebuie să ne schimbăm și rutina de îngrijire. Ca și rutină la nivelul tenului, unul dintre pașii cei mai importanți este curățarea tenului și demachierea. Având în vedere că ne confruntăm cu o temperatură scăzută, cu vânt, cu umiditate scăzută, toate acestea determinând o uscăciune exagerată a pielii, produsul pentru curățare nu trebuie să fie unul foarte agresiv. Și pacienții cu acnee trebuie să înțeleagă acest lucru, pentru că, folosind produse foarte abrazive, foarte agresive, nu fac bine problemei lor.”, explică medicul dermatolog Ionela Manole.

Pentru curățarea tenului ar trebui să folosim un produs lejer, care să nu usuce suplimentar pielea, iar în această categorie loțiunile micelare sunt cele mai eficiente, pentru că ele curăță pielea și păstrează un nivel înalt de hidratare. 

Este foarte important să nu uităm de cremele hidratante, pentru că ne ajută să scăpăm de uscăciunea de la nivelul pielii, ele creează acea barieră de protecție a pielii și refac stratul superficial al pielii și în felul acesta ne menținem tenul sănătos.

Nu faceți dușuri fierbinți!

Trebuie să fim foarte atenți și legat de dușuri. Pentru că avem tendința de a veni de afară, de la frig, vrem să facem un duș fierbinte, iar apa fierbinte nu este cel mai bun prieten al pielii noastre. Trebuie să încercăm să facem dușurile cu apă călduță, să încercăm să nu stăm foarte mult în duș și un aspect foarte important, imediat după ieșirea din duș, pe pielea încă umedă, să aplicăm crema hidratantă, în așa fel încât să reușească să rețină acel nivel de apă pe suprafața pielii și să simțim că este hidratată.