Multe persoane au căutat de-a lungul timpului remedii prin care pot scăpa de problemele cu acneea și, deseori auzim ca recomandare măștile cu aspirină. Dar cât sunt de bune pentru piele și cum acționează?

Tratarea acneei cu aspirină nu este o alegere de succes. În primul rând, aspirina este folosită ca analgezic pentru combaterea durerilor. De-a lungul timpului s-a folosit pentru tratarea mai multor afecțiuni inflamatorii, inclusiv cele dermatologice. Aspirina conține acid acetilsalicilic, un derivat sintetic al acidului salicilic, popular în tratamentul pentru acnee. Aceasta este creată de o reacție chimică între acidul salicilic și acidul acetic. Este foarte important de reținut că acidul acetilsalicilic sau aspirina nu este același lucru cu acidul salicilic și vice versa. În timp ce acidul acetilsalicilic poate reduce inflamația, acesta nu ar trebui folosit pe față, mai ales zilnic.

Principalul motiv este pentru că acidul acetilsalicilic este mult prea dur pentru piele și poate irita sau chiar duce la apariția roșeții. De asemenea, chiar și măștile pot irita pielea și o pot face mai sensibilă. În plus, nu există dovezi științifice care să susțină acest remediu homemade devenit extrem de popular pentru tratarea acneei. Atunci când porii se blochează din cauza acumulării de celule moarte, bacterii și sebum, apar ca rezultat inflamațiile și acneea. Aspirina nu tratează acneea, ci doar răspunsul inflamator. Mai exact, nu previne apariția viitoarelor erupții.

Metode de tratament, acasă

Din fericire, există metode mai sigure de a trata acneea acasă și nu prin tratarea acneei cu aspirină. Înainte de toate trebuie să porți o discuție cu medicul tău dermatolog, care te va îndruma către cele mai bune alegeri. Este foarte important să știi ce tip de acnee ai și care este cauza din spatele apariției ei. Punctele albe și punctele negre, de exemplu, pot fi tratate cu retinoizi sau peroxid de benzoil, acid azelaic sau acid salicilic.