Masajul anticelulitic cu borcane, eficacitatea acestuia, tipul borcanelor, contraindicații

Masajul anticelulitic cu borcane, eficacitatea acestuia, tipul borcanelor, contraindicații

-
//
27.10.2016

Celulita este o problemă pentru femei, contra căreia acestea luptă prin diferite metode și mijloace. Masajul cu borcane este foarte eficient. La momentul actual, masajul cu borcănașe face parte din programele anticelulitice oferite de  saloanele de înfrumusețare pentru dame.

Masajul anticelulitic cu borcane, eficacitatea acestuia, tipul borcanelor, contraindicații

Eficacitatea masajului anticelulitic

Masajul anticelulitic cu borcane se bazează pe metoda vacuumului și poate fi efectuat acasă sau la salon,  având același efect. În timpul masajului se  nivelează acumulările de celulită în straturile mai  profunde, ca în cazul unui limfodrenaj, care stimulează distrugerea grăsimii din țesuturi. Masajul stimulează circulația sangvină  și îmbunătățește metabolismul pielii în profunzime, împiedicând formarea acumulărilor în țesuturi  și piele, care îi oferă pielii aspectul de „coajă de portocală”.

Eficiența depinde de gradul de avansare a celulitei, regularitatea procedurilor, calitatea acestora și de alte măsuri suplimentare. E important să știți că celulita se tratează efectuând  concomitent și alte proceduri în acest sens, doar în așa mod puteți scăpa problema dată. Un curs de proceduri speciale ameliorează starea pielii, o tonifică, îi oferă fermitate și elasticitate, îmbunătățește de câteva ori starea celulelor de grăsime de sub piele. 

Regulile de desfășurare a masajului

Acest tip de masajul se efectuează doar în cazul în care nu există niciun fel de interdicții. Acesta se efectuează pe zone,  după ce ați  desfășurat o procedură de pregătire a pielii.  Înainte de procedură e important să faceți o baie caldă (nu fierbinte!) (nu mai mult de 10 minute) și să curățați pielea de particulele moarte cu ajutorul unui scrub din comerț sau pregătit în condiții de casă. Srubul va încălzi stratul de grăsime de sub piele, ceea ce va spori eficiența procedurii.

Masajul anticelulitic cu borcane, eficacitatea acestuia, tipul borcanelor, contraindicații

După curățarea pielii, ungeți pielea cu ulei (chiar și cu ulei pentru copii) sau cu ulei vegetal (de măsline, de in, de sâmburi de struguri, de caise, piersici, de floarea-soarelui etc.). Uleiul facilitează alunecarea borcanelor pe piele, previne apariția vânătăilor și hematoamelor după procedură. Soluțiile anticelulitice,  de exemplu cremele, nu sunt potrivite pentru masaj, pentru că sunt ușor absorbabile, ceea ce îngreunează desfășurarea procedurii.

Pentru creșterea eficacității, îmbogățiți uleiurile vegetale cu uleiuri eterice și adăugați puțin ardei roșu măcinat, muștar sau scorțișoară. Amestecul se încălzește la baie de abur. Apoi adăugați 4 picături de ulei de citrice (mandarină, portocală, grepfrut).

Următoarea etapă o reprezintă mișcarea borcanelor pe corp. Alegeți oricare borcănașe. Borcanele pot fi din diferite materiale (silicon, cauciuc sau de sticlă cu pompă). Borcanele de cauciuc sau de silicon sunt mai comode, ele se lipesc de piele și se presează puțin. Mișcați, prin lunecare, borcanul pe piele. Procedura se desfășoară încet, altfel pielea se va învineți.

Pe parcursul procedurii respectați consecutivitatea mișcărilor: mai întâi trebuie să masați zona din față – prin mișcări de sus în jos (picioare, coapse, abdomen), apoi zona din spate – cu mișcări de sus în jos (spate, fese, picioare). Schimbați borcanele direct sau prin mișcări circulare. Pentru masarea zonei abdomenului mișcați borcanele strict în direcția zonelor ceasornicului. Nu atingeți coloana vertebrală atunci când masați zona spatelui.

La sfârșitul procedurii, efectuați un masaj manual al pielii (în zonele care ajungeți), apoi ștergeți cu un șervețel de hârtie uleiul în surplus și aplicați soluții anticelulitice. Apoi, faceți-vă comod, înveliți-vă cu o plapumă și stați culcată o jumătate de oră.

Durata masajului nu trebuie să depășească 15 minute, în funcție de starea pielii. Dacă aceasta s-a înroșit puternic, încheiați procedura. Nu recurgeți prea des la acest tip de masaj, 3-4 proceduri pe lună sunt suficiente.

Masajul anticelulitic cu borcane, eficacitatea acestuia, tipul borcanelor, contraindicații

Avantajele masajului cu borcane

  • Metoda este simplă și accesibilă.
  • Nu solicită competențe speciale sau timp.
  • Nu este nevoie de o pregătire anterioară sau de soluții speciale.
  • Efectuat corect, nu lasă vânătăi pe piele.

Neajunsurile masajului cu borcănașe

  • Poți simți dureri nesemnificative în timpul procedurii (dacă apăsați sau având un grad sporit de sensibilitate).
  • Înroșirea pielii creează incomodități în timpul verii.
  • Diferite contraindicații, precum varicele.
  • Masarea cu dificultate a unor zone, ai nevoie de ajutor.

Contraindicațiile Reumatism.

  • Hipertensiunea arterială.
  • Hemoragiile de orice fel.
  • Febra.
  • Boli hematologice.
  • Plasa capilară.
  • Bolile de plămâni (tuberculoză).
  • Acutizarea bolilor cronice.
  • Varicele.
  • Zonele cu alunițe sau cu semne de  la naștere (zone problematice) nu se supun masajului cu borcane.

Masajul anticelulitic cu borcane, eficacitatea acestuia, tipul borcanelor, contraindicații

Important: se interzice efectuarea masajului cu borcane al sânilor  și al coloanei vertebrale.

Procedurile regulate de masaj cu borcane, combinate cu alte metode anticelulitice,  vor îmbunătăți evident starea pielii. Fiți răbdătoare și nu vă leneviți. Succes!

Sursa