Orice persoană are nevoie de îngrijire și de încredere în sine. Aspectul fizic contează foarte mult în crearea unei imagini bune de sine, asta fiind nu doar opinia unui chirurg estetician bun, dar și concluzia secolul XXI, dictată de rețelele sociale, precum Facebook și Instagram.

mamaplus

Lipoaspirația este o procedură modernă, la care apelează tot mai mulți pentru a reveni la un corp perfect și armonios, acoperind imperfecțiunile trupului.

Ce presupune lipoaspirația sau liposucția?

Aceasta este o intervenție chirurgicală prin intermediul căreia se îndepărtează, din anumite zone ale corpului, acumulările de grăsime. Lipoaspirația nu e orientată spre pierderea de kilograme, această intervenție modelează regiunile asupra cărora se intervine, rezultând o scădere semnificativă, în centimetri. Aceasta presupune o conturare a corpului, o sculptare, rezultatul fiind:  corp tonifiat, fără surplus de grăsime.

Este foarte important să analizezi starea de sănătate înainte de a apela la această procedură. Cel  mai bun chirurg estetician te va consilia atent înainte de operație. Trebuie să excluzi nicotina, să eviți expunerea la soare, să nu iei pastile ce conțin aspirină. O consultație și un examen medical minuțios împreună cu chirurgul plastic te vor pregăti de intervenție.

În ce situații este indicată lipoaspirația?

Adevărul dur este că persoana trebuie să muncească mult înainte de operația de lipoaspirație. Pentru a beneficia de un rezultat optim, se recomandă stabilizarea greutății corporale înainte de intervenția operatorie.
Începe mai întâi cu un mod sănătos de viață, un regim alimentar corect și echilibrat și cu exerciții fizice. Poți veni la o consultație pentru liposucție abdominală, liposucție coapse sau liposucție brațe atunci când:

● Greutatea este apropiată de cea ideală;
● Se dorește îndepărtarea unor zone specifice care nu pot fi reduse prin dietă sau exerciții;
● Tonusul și elasticitatea pielii sunt bune;
● Nu există vergeturi marcante;
● Nu există șorț abdominal sau piele căzută (în acest caz se apelează la abdominoplastie);
● Așteptările trebuie să fie realiste.

Pe lângă partea estetică, lipoaspirația este recomandată și în tratarea unor condiții medicale sau chiar boli:

● Limpederma – boală cronică, progresivă, ce apare doar la femei după pubertate sau la cele gravide;
● Sindromul lipodistrofic – grăsimea se acumulează în anumite părți ale corpului și lipsește în altele.

Cum are loc remodelarea corporală prin procedura de liposculptură

În funcție de zona din care se va extrage grăsimea, se fac incizii fine de aproximativ 3-4 mm. Se scoate grăsimea prin incizii foarte fine cu ajutorul unor tuburi de diverse dimensiuni, conectate la un aspirator. Operația durează, de regulă, între una și patru ore. În funcție de locul și numărul de arii operate, anestezia va fi locală sau generală. Perioada de internare postoperatorie este foarte scurtă, maxim 2 zile.

Rezultatele lipoaspirației nu sunt vizibile imediat. După intervenție, observi că a avut loc scăderea stratului adipos, dar în primele 2-4 săptămâni persistă edemul postoperator, adică aceste zone încep să se umfle ca răspuns la modificările primite. Rezultatele finale pot fi observate și evaluate abia după ce s-au vindecat ultimele semne ale inflamației - de obicei, aproximativ patru săptămâni. În acest timp este nevoie de multă odihnă, mișcare moderată și folosirea unor pansamente elastice.

Trebuie să știi că în zonele în care se efectuează lipoaspirația nu se mai acumulează grăsime, dar, dacă nu se păstrează un regim sănătos de menținere a greutății corporale, grăsimea se depune în zonele în care nu s-a făcut lipoaspirația. Consultă un chirurg plastic bun cu mai mult timp înainte de operație.

Să nu crezi că vedetele nu sunt afectate de grăsime și arată atât de perfect doar pentru că au un regim sănătos și fac sport. Ba din contra, multe vedete de la Hollywood au recunoscut că au apelat la procedura de liposucție pentru a scăpa mai repede de grăsimea deranjantă, în special cea rămasă după ce au adus pe lume copii. Jessica Alba, Beyonce, Demi Moore, Britney Spears sunt doar câteva nume renumite care au apelat la această procedură și arată veșnic tinere și frumoase.